Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Blogrss

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

Versenybeszámoló - Arizona 2010

2010.11.22.

Versenybeszámoló - Arizona 2010

Reggeli készülődés a már megszokott ritmus szerint ment, minden rendben volt. Szerencsére az éjszakára előjelzett eső elmaradt, de azért voltak felhők, ami itt nem megszokott. Ami jó hír volt számomra, hogy a hőmérséklet sem volt olyan vészesen alacsony, valószínűleg a felhők miatt.

 Ironman Arizona 2010 - Élő közvetítés

2010.11.21.

Élő közvetítés magyar idő szerint 14:30-tól.

A versenyt lehet követni itt a honlapon, várjuk a kommenteket (verseny közben is)!Tribe Party és a többi

2010.11.20.

Tegnap megkezdődött hivatalosan is a 2010. évi Arizona Ironman. Legalábbis számomra. Felvettem a rajtcsomagot, megtisztítottam a biciklimet és felragasztottam a rajtszámokat. Ma is sűrű volt a program: reggel interjú az ironmanlive.com-nak, átmozgató úszás, ebéd, majd rohanás a technikai értekezletre, gyors mustra a profik között, ebédutáni desszert Sergio-val, majd irány a Tribe Slowtwitch Gathering Party, végül vacsora.

 "Ez az én pályám és az én versenyem!"

2010.11.18.

A 2002-es ironman magyar bajnok Ferenci Kornéltól kaptam a napokban egy e-mailt. Nem túl hosszú, de annál lényegretörőbb és kiváló témát adott a következő blogbejegyzésemhez.

 

"Kedves Joe!

Megtennéd, hogy összeszeded magad, s ha már a lista legeslegelején szerepelsz Arizonában, akkor lenyomod ezt a vénséges bandát!
Nem akarom az idődet rabolni, mert tudom, sok az emailed és az edzésed, de tudod a heti 80 óra munka után az első oldal amit megnézek: a tied!


Megtennéd, hogy összeszorítod a fogadat, s kiadod a maximumot magadból, ha már Hawaii-on nem jött ki a lépés!


Mély tisztelettel és reménnyel!

Kornél"

 

 Ironman Arizona - egyre erősödik a mezőny

2010.10.23.

2008 áprilisában sikerült megnyernem. Csak, hogy ne unatkozzam jönnek versenytársak is, úgy néz ki, nem is akármilyen ellenfelek...
Jordan Rapp itt tervezi a balesete utáni nagy visszatérést, ma Rasmus Henning is bejelentette, hogy pontgyűjtés szempontjából szeretne dobogós helyen végezni, Matt Reed hirtelen elhatározással első ironman versenyét tervezi Arizonában, végül Chris Lieto is feljelentkezett pár órával ezelőtt a novemberi viadalra.
Csak, hogy fokozzuk a hangulatot, a nőknél nem más, mint Chrissie Wellington áll rajthoz, valamint a tavalyi győztes Samantha McGlone.

 Életképek

2010.10.22.

 Körülbelül így telnek mostanában a hétköznapok egy kis edzéssel megspékelve. Két hét pihenőt kaptam, nagyon laza edzésekkel, aztán hétfőtől újra belecsapok a lecsóba.

Pár napja elkezdtem barátkozni a tóval, egyelőre még csak messziről. A júliusi gátszakadást követően sikerült helyreállítani és október 26-án megnyílik a közösség számára. Ami minket úszókat nem érint, mert mi csak a versenyen vehetjük birtokba a városi tavacskát. No meg a nyíltvízi úszóversenyen november 6-án, ahol eddig még minden évben indultam és most sem hagyom ki.

Más hírem nincsen. Készültek videók a mai úszásomról, amiket majd elküldök a megfelelő személyeknek elemzés gyanánt. Íme egy-két kép az uszodából.Az utolsó nap

2010.10.16.

Az utolsó nap már csak a készülődésről szólt. Tízig el kellett hagynunk a szobát, a gép pedig csak este kilenckor indult, így ideiglenesen átköltöztünk Anitáékhoz. Jó pofa volt tízen lenni a négyszemélyes apartmanban, de bőven elfértünk. Ezúton is köszönjük a vendéglátást! Nyolcan öt biciklis dobozzal, plusz a csomagok kellett, hogy kijussunk a repülőtérre. Kisebb logisztika után három autóba befértünk úgy, hogy még Anita és Dávid is ki tudtak kísérni minket. A váróban aztán külön váltak útjaink, mert három különböző járattal mentünk. Szunyogh Peti egyedül vágott neki az útnak, Lucával mi ketten San Fransisco-Phoenix felé vettük az irányt, míg a többiek heten együtt keltek útra. Majd Erikát "elhagyták" LA-ban és valahol Európában Annamaritól is búcsút vettek, aki ment vissza Svájcba.
Mi szerencsésen megérkeztünk Phoenix-be és már kezdünk is visszarázódni a hétköznapokba. Kellemes időjárás fogadott, pár fokkal még mindig melegebb van itt, mint Hawaii-on volt, de este és reggel már érezni, hogy jön az ősz-tél. Egy kis pihenés után folytatom a felkészülést az Arizona Ironman-re, amihez minden feltétel adott. Sőt, a nemrégiben elfolyt vizet is pótolták már a Tempe Town Lake-be, így nem kell arra számítani, hogy duatlon lesz az ironman helyett. ;)

 A verseny után - Hawaii 2010

2010.10.13.

Úgy látom, hogy a legtöbb embert az érdekli, hogy mi történt az úszáson. Sokan azt gondolhatják, hogy amint beérünk a célba, rögtön meg tudjuk mondani, mi volt, hogy volt. De az az igazság, hogy az eredményt még napokig emésztgeti az ember. Jövünk, megyünk, kirándulunk és közben azon filózgatunk, mi történt, mit csináltunk jól vagy rosszul. Ha jobban belegondolok, talán rosszul kaphattam el a rajtot, nem tudtam kellőképpen megnyomni az első pár száz métert és az amúgy is gyenge lábakon álló technikámat teljesen szétzilálták a hullámok. Azért az elmond valamit a hawaii úszásról, hogy mindenki, aki indult a versenyen, egy szó nélkül megértette, hogy miért nem sikerült jobban az első szám. Nem volt túl élvezetes Anita beszámolója sem arról, hogyan nyomták le a rajtnál és hogyan küzdött a felszínen maradásért a rajtot követően. Vagy a legjobb úszónk, Ács Peti, két pofon után kiúszott a tömeg szélére és úgy döntött magányosan nyomja végig a távot. (Vannak érdekes történetek, nem tudom, hogy lenne-e igény egy hasonló interjú sorozatra, mint ami a verseny előtt volt, de ami ezúttal a hawaii élményekről szólna.)
Másnap az eredményhirdetés már nem a "rémtörténetekről", hanem az ünneplésről szólt. Jó volt látni Anitát fent a dobogón, méghozzá a harmadik helyen. Előtte elnéztünk Cook kapitány emlékművéhez, amit csak kajakkal lehetett megközelíteni. Egy kis átmozgatásnak pont jó volt. Hétfőn és kedden már igazi átmozgatás következett, egy órát gurultunk csak lazán, hogy kimozgassuk a fáradt izomzatot. Közben azért szétnéztünk a szomszédos strandokon is. Na és az igazi feltöltés sem maradhatott el, egy nagy adag jégkrémtorta csokidarabokkal és tejszínhabbal a tetején. :)

 A verseny

2010.10.09.

A magyar csapat rajtszámai:

    36 Major József
  139 Csomor Erika
  839 Lenti Anita
  886 Szunyog Zsolt
  969 Ács Péter
1637 Vatai Miklós
1851 Halász Annamária

 11. nap - Hawaii 2010

2010.10.08.

 A verseny előtti utolsó nap. Délelőtt mindenből csináltam egy kis ízelítőt. Jól gurult a bringa, pörögtek a lábaim, éreztem a vizet. Délben bepakoltuk a bicikliket és magunkat is a kocsikba, ami nem volt könnyű, lévén, hogy 13 emberre és 7 kerékpárra van három autónk. De valahogy sikerült. A depózás gyorsan ment, mindenki hamar végzett és egy kis fotózkodás után indultunk is vissza a szállásra. Este még lefotóztam Lucát, ahogy próbált állva evezni a szörfdeszkán. Kívülről sokkal egyszerűbbnek tűnik ez a gyakorlat. Vacsorára szokásos pörkölt és tészta... Mostantól jöhet, aminek jönnie kell. Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást.

Még 10 óra van a versenyig, amit élőben közvetítünk az sms-ek és online eredmények alapján a honlapon. Illetve élőben lehet követni az eseményeket a www.ironman.com oldalon.
A mi rajtunk magyar idő szerint szombat este 6:30-kor lesz, az age group-osoknak 7 órakor, addig is raktam fel sok képet a galériába, jó nézegetést mindenkinek. 10. nap - Hawaii 2010

2010.10.07.

 Lassan kezd összeállni minden a versenyre. Holnap megyünk depózni, úgyhogy a bringákat is letisztítottuk és a legjobb tudásunk szerint beállítottuk. Az XTERRA szponzoromnak köszönhetően szinte mindenki kapott kölcsön egy Velocity-M Speedsuit ruhát a versenyre és még a kísérők is kaptak egy ajándékpólót. Gyorsan ki is próbálta mindenki, hogy szuperál a vízben a ruha. Mindenesetre jobb, mint bármelyik zsebes mez, mint például az enyém...
Ma pihenőnapom volt, délután Erikával, Lucával és Kevinnel bementünk a profi technikai tájékoztatóra, ahol körülbelül csak annyit mondtak el, hogy mi mindenért lehet büntetést kapni. Ha rajtnál előrébb állsz (tempózol), mint a rajtvonal, rossz helyen úszol, bolyozol, rossz oldalon futsz stb. Ezt gyorsan ledarálták és már jöhettünk is el. Erikának volt még pár kötelező programja, addig mi Kevinnel, a Tribe Multisport tulajdonosával/vezetőjével megebédeltünk a Bubba Gump-ban. Kevin eljött Arizonából a hétvégére, hogy megnézzen a versenyen. És rajtam kívül van még négy age-groupos versenyzője.
A késői ebéd után felvettük Erikát, közben megismertem a Cervelo egyik tervező-tulajdonosát, Phil White-ot. Remélem lesz miről tárgyalni vele majd a verseny után.
Az este is eltelt, újra nekiláttam még egy utolsó fék, fékpofa szerelésnek. Úgy érzem, hogy sikerült a lehető legjobban beállítanom. Holnap a tesztbringázáson kiderül. Vacsorára "könnyű" babgulyást készített Luca, külön Kevin kedvéért, de azért én is jóízűt ettem belőle. Persze azért nem túl sokat...9. nap - Hawaii 2010

2010.10.06.

 Reggel hétre mentünk be úszni Lucával és Mikivel az úszópályára. Meglepően sokan voltak a korai időpont ellenére. Utána reggeliztünk egy közeli étteremben, majd beregisztráltam, felvettem a rajtszámomat. Közben megismerkedtem egy new york-i magyar ironman versenyzővel, aki szintén indul a versenyen. Jól elbeszélgettünk, kiderült, hogy már 25 éve kint él Amerikában. Azután másfél óra masszázs következett, ami igencsak jót tett az izomzatomnak. És miután megtaláltam a többieket, jöttem is vissza a szállásra. Tekertem még egy másfél óra lazát, de odafelé megint csak erős szembeszéllel kellett megküzdenem, ami persze visszafelé hazatolt. Este pedig átmentünk Lucával vacsorázni az egyik Tribe-os csapattársamhoz, aki szintén itt lakik Waikoloa-n. Mostantól gyorsan telik már az idő, hamar itt lesz a verseny napja.8. nap - Hawaii 2010

2010.10.05.

Reggel négykor kezdtem a napot: két fajta müzli, banán, felvágott, szendvics. Csak módjával ugyan, de habzsoltam az élvezeteket. Kilenc körül kimentem futni egy órát. Az elején még kicsit mackós volt a mozgásom, de szerencsére a végén éreztem, hogy kezd visszatérni az erőm. És ez csak a kezdet, még van három nap!
Délután mindannyian bementünk Konára a nemzetek felvonulására, de előtte én még csobbantam egyet az uszodában. A Parádé menetrend szerint zajlott, már alig vártuk, hogy végre mi is egy kisebb „tömeget” alkotva felvonuljunk. De az az igazság, hogy az abc sorrend miatt mindig a németek mögé kerülünk, ami még így is demoralizáló volt. Ettől függetlenül büszkén vonultunk mind a tizenhárman.
Egész nap készültünk a csapatfotózásra, de nem egyszerű feladat 13 embert összerántani, így a kép elég „ad hoc” jellegű lett, mert már kiabálták, hogy „Hungary” álljon be a sorba. Azért remélem a többi képenjól látszik a hawaii ironman csapat.
A parádé után megkaptam az új XTERRA Velocity-M Speedsuit-omat, amit engednek használni majd a versenyen. És az XTERRA szponzorom megjegyezte, hogy hát lehet, hogy rám csak a női S-es méret lesz jó, mert úgy látja mintha egy kicsit „kisebb” lennék. Bevallom, nem kizárt, hogy lement egy-két kiló az utóbbi hetekben. De nem bánom, főleg mióta láttam Craig Alexandert csonttá soványodva az uszodában és olvastam, hogy Andreas Raelert is ledobott jó pár kilót a nagy versenyre. Meg is állapítottuk a többiekkel, hogy mi hárman leszünk a leggyorsabbak a futáson. Most már csak az a kérdés, hogy ki hol kezdi majd a maratont…?

 7. nap - Hawaii 2010

2010.10.04.

Eljött végre a szénhidrátstop utolsó napja. Hogy minél hamarabb elteljen, gyorsan kimentem reggel és tekertem egy negyvenest, benne egy kis felpörgetéssel. Mire visszajöttem Erika és Annamari is felkeltek, éppen futáshoz készülődtek, így hát elindultam velük. De négy kilométer körül elváltak útjaink, én futottam még egy hatost, ők meg mentek tovább, ki a főútra. Az úszás igen "challange"-es volt, a kis öblünkben fújt a szél és beborult teljesen, akkora hullámokban úsztunk, akár csak néha a versenyen. Gyakorlásnak jó volt. Délután leginkább a kerékpárom szerelésével foglalatoskodtam. Az a bizonyos hátsó fék, váltó bowden... De úgy néz ki, hogy szerelőket megszégyenítő módon sikerült helyreraknom. Majd meglátjuk.
Míg mi itthon készültünk a hétvégére, a többiek elmentek kirándulni. Erről tettem fel most néhány képet az érdekesség kedvéért. A program a következő volt: Mauna Kea (napfelkelte), Hilo (botanikus kert), Akaka vízesés és Waipio völgye (erről nincs kép).

Alig várom a holnap reggelt, mert kezdődik a feltöltés. Aztán lassan kezdetét veszi az ironman világbajnokság... nevezés, nemzetek felvonulása stb.6. nap - Hawaii 2010

2010.10.03.

 Ma megérkezett a barátom. Végigkísért a négy órás bringázáson, csak hogy ne legyenek hamis illúzióim. Az erejét is jócskán megmutatta, nem csak nekem, hanem mindenkinek, aki Hawi felé vette az irányt.
Reggel a jól bevált hármassal - Erika, Annamari, Luca - elindultunk az utolsó hosszú bringázásra. Mondanom sem kell, hogy vártam már, így a szénhidrátstop vége felé. Már odafelé is gyanús volt, hogy eléggé dobált a szél, de én, ahogy elkezdett szitálni az arcomba az eső, azonnal megfordultam, így egyedül jöttem vissza. Nem is volt semmi probléma, ahogy visszaértem Waikoloa-ra, mentem tovább Kona felé. Ekkor éppen erős hátszelem volt, amíg fel nem értem egy dombtetőre, onnantól viszont teljesen megfordult a szél és 30 kilométert nyomtam pofaszélben. Hát az nem volt kellemes. A kilométeróra nem sokszor ment 20 km/h óra fölé. Mikor visszaértem az apartmanba, azt éreztem, hogy képtelen vagyok kimenni a szokásos 30 perc váltogatásra, de végül mégis rávettem magam. Futás közben egyszer csak megszólított egy nő, aki mellett elhasítottam (de utolért a pihenő szakaszban), hogy nem tudja a nevemet, de nem én lettem Kínában második. Mondtam, hogy de igen, ekkor csippant az órám és kezdenem kellett a gyors szakaszt. Remélem, hogy a közeljövőben azért megjegyzi majd a nevemet is.
A délután pihenéssel telt, míg a többiek próbálták megemészteni a sokkot, amit bringázáson kaptak. Ugyanis, míg nekem "a szél a barátom", a lányok nem mondhatják el ugyanezt. Erikát a legrosszabb szakaszon (a szél szempontjából) megdobta a rázókőben lévő macskaszem, a szél meg pillanatok alatt kifújta alóla a biciklit, így hamar a földön találta magát. Szerencse, hogy megúszta karcolásokkal. Míg Luca lelassított, hogy megnézze jól van-e, erre őt is meglökte a szél és pár új horzsolással lett gazdagabb. Annamari, aki mindezt hátulról végignézte, pedig nem lett magabiztosabb a szélbefújásokat illetően. Ács Peti és Vatai Miki is megküzdöttek ma, azt hiszem kár volt elkiabálni tegnap a jó időt... Talán megharagítottuk a sziget Istennőjét?!5. nap - Hawaii 2010

2010.10.02.

A mai nap is gyorsan eltelt. Habár a szénhidrátstoppos napok azért mindig telhetnének gyorsabban is! Reggel ismét a csajokkal mentem ki bringázni, nekem 2,5 óra volt az adag, míg Era, Annamari, Luca csak 2 órát tekertek. Nem esett rosszul, elég csalóka most az időjárás itt a szigeten...
Kezdjük azzal, hogy a délutáni úszáson mondtam a többieknek, hogy ez már nem járja, én pakolok és megyek haza! Kimentem Phoenix-be, hetekig egy felhőt sem láttam, erre itt napok óta borong, Konán meg egész délután esett az eső. Nem megázni jöttem! Hol van a forró, égető napsütés?
Szóval a szél is igen csendes mostanában, így nincs gond a bringás edzésekkel. Kíváncsi leszek, hogy az eddigi évekhez hasonlóan, vajon idén is majd a verseny előtti napokban támad-e fel a szél és csak a verseny napján lesz 30+ fok. Az előrejelzés egyenlőre 23 fokot mutat.
Dél után egy kicsivel kezdtünk el úszni, ismét Konán az uszodában. Ezúttal is jó társaságot kaptunk, Norman Stadler csapata tempózgatott mellettünk, Craig Alexanderrel kiegészülve. De ez mit sem zavart minket a 3 x 5 x 200 yard teljesítésében. Na, a szakadó eső már jobban zavart a hazafele úton, de szerencsére, amint elhagytuk a várost, száraz volt minden.
A délutánt és az estét pihenéssel és edzésnaplóírással töltöttem, míg a többiek átnéztek a szomszédos Hilton Hotelba. A képek a galériában mind ott készültek. Igen, a vonatról és a delfináriumról is. Plusz felraktam két csendéletszerű képet is a nappalinkról. :) Jó nézegetést mindenkinek!

 4. nap - Hawaii 2010

2010.10.01.

Előkerültek a profi férfiak. Délelőtt kimentem futni egy laza hosszabbat, ez volt az utolsó a verseny előtt. Nem esett rosszul, bő 26 kilométer kint a láva-sivatagban. Bár magas volt a páratartalom, végig borult volt az ég, így nem volt az a nagy meleg. Éppen bent futottam a Mauna Lani-ban, amikor látom, hogy Chris Lieto teker velem szembe. Ádámék már többször mondták, hogy látták errefelé, sőt beszéltek is vele... Most már én is elhiszem, hogy tényleg itt lakik valahol. Mögötte tekert a Granger házaspár, bólintottunk egymásnak, legutóbb Kínában versenyeztem együtt Belindával és Justinnal. Majd a főúton Timo Bracht intett szemből, egy másik Commerz bankos meg jött hátulról.
A futás után könnyű ebédet ettem, lévén hogy elkezdődött a szénhidrátstop. Majd az egész csapat Kona felé vette az irányt, ezúttal négykeréken. Útközben eleredt az eső, ami nem tartotta vissza az "eliteket" a bringázástól. A túloldalon láttuk tekerni együtt Maccát, Bozzonét, Ronnie-t, Dirk Bockelt, stb. Hazafelé pedig még további két profi férfi jött velünk szembe (Eneko Llanos, Jan Raphael), így elmondhatom, hogy nem csak a nők készülnek keményen. Este Luca elkészítette a "kedvenc" szénhidrátstopos fasírtomat, amíg Ádám és én kimentünk Vatai Mikiékért és Szunyog Zsoltért a reptérre. Mától teljes a létszám.3. nap - Hawaii 2010

2010.09.30.

Ma egész nap a lányokkal edzettem. Kivéve reggel, mert én már hét órakor kimentem bringázni két órát. Tíz után nem sokkal Erika, Luca és én bementünk a központba, úszni a medencében. Útban odafelé láttuk az egyik TBB-s lányt tekerni, meg talán Cat Morrison-t. Az úszás jól eltelt, 50 x 50 yard volt, minden ötödik "all out". Szerencsére együtt tudtuk úszni, így jó volt az iram is. Közben Erika addig emlegette Chrissie-t, míg az edzés végére meg is jelent. És vele együtt ott úszogatott még Rinny (tavalyi 2. helyezett), Julie Dibens és Tereza Macel is. Összegyűlt durván a női élmezőny. Hazafelé láttuk még Sandrát (Wallenhorst) is futni. Én pedig azon gondolkoztam, hogy miért csak a profi nőket látjuk edzeni, mit csinálnak ilyenkor a férfi versenyzők. Lehet találgatni...!
Úszás után könnyű ebéd és már indultunk is Annamari, Erika, Luca, én egy kis résztávos bringázásra. Négyszer tíz perc volt az adag, amiből Era hármat vállalt, a többiek lemaradtak. A másodikban úgy hasítottunk el két másik bringás mellett, mintha állnának, nem mondom, jó érzés volt! Végül húsz perc kocogás és levezető beszélgetés a jakuzzi-ban, de erről beszéljenek inkább a képek. Ami a galériából kimaradt, az az esti palacsintasütő verseny, ami döntetlennel végződött.2. nap - Hawaii 2010

2010.09.29.

A mai napról még nem tudok túl sok izgalmasat mondani. A reggel a kerékpárom összeszereléséről szólt, ahogy az a képeken is látszik. Majd Petivel és Lucával elindultunk tekerni Havi felé. Persze mindenki haladt a maga iramában. Nekem bő 30 kilométer volt az adag. Utána 1 óra futás és még egy óra levezető bringa. Közben a többiek megjöttek az uszodából és mindenki nekiállt főzőcskézni. Még ebéd előtt lenéztem a partra. Ahogy mentem befelé a vízbe, majdnem belerúgtam egy teknősbékába, de szerencsére időben észrevettem. Jól esett az úszás, csak ez a víz nem lesz soha kevésbé sós. Az ebédből végül kora esti vacsora lett, így egy laza második nap után lassan el is teszem magam holnapra.

 1. nap - Hawaii 2010

2010.09.28.

Aloha! Megérkeztünk Konára, kellemes hűvös idő fogadott minket. Arizonához képest legalábbis mindenképpen hidegebb van. Ahogy mondani szoktam "enyhe téli nap". :)
Az indulás zökkenőmentes volt, két biciklivel plusz egy kartondoboznyi cuccal vágtunk neki az útnak. LA-ben sokat kellett várni, így beborítottunk egy kis burritos-t. Érkezés után egyből bevásároltunk, habár Erika és Annamari sushi-val és tejberizzsel várt minket. Az túlzás, hogy vártak..., éppen már alváshoz készülődtek. De Ádámmal és a nagyatádi nyertes, Petyával még jót beszélgettünk, amíg én megettem a tojásrántotta adagomat. :)

 « 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ