Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

Major József ironman, első állomás Kalifornia

2011.03.31.
Major József ironman, első állomás Kalifornia

Délutáni Randevú magazinműsorunk egyik januári adásának, Major József Ironman is a vendége volt. A beszélgetésünk során megtudhattam, hogy az év nagyobb részét Amerikában tölti, pontosabban Arizonában, Scottsdale-ben van a felkészülésének a központja. Elérkeztünk a 2011-es szezon első versenyéhez ami Kaliforniában lesz, április 2-án szombaton. A életkörülményeiről, felkészüléséről és nem utolsó sorban a támogatóiról kérdeztem a 6- szoros Ironman magyar bajnokot.

Forrás: hunrun.com

Tovább >>>Regenerációs technikák és gyakorlatok edzés után

2011.03.28.
Regenerációs technikák és gyakorlatok edzés után

Vannak, akik feleslegesnek tartják az edzések utáni regenerációs gyakorlatokat (nevezzük csak egyszerűen nyújtásnak). Én azonban azt az elvet vallom, hogy a tréning utáni nyújtás elengedhetetlen a jó állapotú izmok, az optimálisan működő ízületek és a későbbi sérülések elkerülése érdekében. Íme néhány gyakorlat, amiket rendszeresen végzek edzés után.
 

BLOG

Mi történt velem az elmúlt hetekben?

2011.03.16.

Mondhatni semmi különös. Mégis eltelt néhány hónap és alig-alig jelentkeztem. Ennek több oka is van...

BLOGMárciusi hírlevél

2011.03.07.
Márciusi hírlevél

Major József február elején melegégövi edzőtáborba utazott, hogy megkezdje a három és fél hónapos felkészülést az idei versenyszezonra. Az Arizona állambeli Phoenix több szempontból is jó döntésnek bizonyult. Az időjárás és a különböző sportlétesítmények kiváló lehetőséget biztosítanak a több órás úszó, kerékpáros és futóedzések elvégzésére. Valamint az év eleji versenyek a közelben vannak, néhány órás autóúttal megközelíthetőek, így nem kell napokat az utazással tölteni. Miközben a Fétis Kft szponzoráltja már szorgalmasan gyűjti a kilométereket a 2011-es megmérettetésekre, itthon sorra díjazzák a tavalyi év sportkiválóságait. Köztük a kilencszeres magyar bajnok, nyolcszoros ironman bajnok Major Józsefet is, aki 2010-ben elsőként szakította át a rövidtávú duatlon országos bajnokság és az ironman országos bajnokság célszalagját, valamint 22. helyen végzett az ironman világbajnokságon.
     – Abonyban a nevelőegyesületemnek köszönhetően az év sportolója különdíját nyertem el ironman, triatlon kategóriában. Míg a Magyar Triatlon Szövetség az év hosszútávú triatlon sportolója és az év felnőtt duatlon sportolója címmel tűntetett ki – mondta a bajnok.

 

(Feliratkozás a Fétis Kft hírlevelére: Hírlevél feliratkozás/lemondás)Év sportolója KÜLÖNDÍJ

2011.03.02.
Év sportolója KÜLÖNDÍJ

Abonyban immár XI. alkalommal szerveztek Sportbált a helyi sportegyesületek. Itt került sor az év sportolóinak díjazására is, akik kimagasló sporteredményeket értek el a tavalyi évben.

(Heti Hírek Online - Sportbál tizenegyedszer)

 

Az év sportolója KÜLÖNDÍJát nyertem el 2010-ben (Ironman, Triatlon kategóriában).


Köszönöm a nevelő egyesületemnek, a Fergeteg Triatlon SE-nek és nevelőedzőmnek, Medveczky Editnek!

 

Eredmények                                                               Blog
Új blogbejegyzés

2011.01.28.

Olyan régen írtam már, hogy bátran adhatom ezt a címet az új bejegyzésnek. Van egy pár elmaradásom, amit pótolni szeretnék, és röviden összefoglalnám hogyan alakult az év eleje számomra. Bár a feltett cikkekből és videókból nagyjából lehetett követni merre járok.

 

Tartalom: Először válaszolok a szponzorációs témában felvetett kérdésekre, kitérek az MTSZ támogatására egy lábjegyzet erejéig, majd pár gondolat a futópados futásokról. Írok kicsit bővebben az év eleji edzőtáborozásról és az újdonsült segítőcsapatomról, a SportBalance-ról. Végül ejtek néhány szót a legutóbbi médiaszerepléseimről, a Duna Tv-s interjúról, a Fúzió Rádiós beszélgetésről és a DIGI Tévés megjelenésről. Íme!

 

 BLOG 1

 BLOG 2Reggeli Start Csisztu Zsuzsával

2011.01.26.
Reggeli Start Csisztu Zsuzsával

A DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban Csisztu Zsuzsa műsorvezető vendége volt Major József triatlonista.

 

Letölthető innen. (kommentelhető)Délutáni Randevú

2011.01.24.
Délutáni Randevú

 

 

 

 VIDEÓDuna Televízió

2011.01.21.

VIDEÓ  (01:35:55-től)Ma is befut a Sportexpressz, ezúttal Major József "vasemberrel"

2011.01.19.

 Holnap reggel a Duna Televízió Sportexpessz műsorában élő adásban 7:34-kor beszélgetés Major József ironman-nel.

 Apa, kezdődik! Délutáni Randevú vendége, Major József és Tamás Zsolt lesz csütörtökön

2011.01.20.
Apa, kezdődik! Délutáni Randevú vendége, Major József és Tamás Zsolt lesz csütörtökön

Csütörtök délután (január 20.) teljesül a régi álmom, mert a triatlon és az ultratriatlon sportág egy-egy jeles képviselőjével beszélgetünk kameránk előtt a Fúzió Rádióban, melyet élőben közvetítünk itt, a HUNRUN.COM portálon. Szerző:panferik

 

Az adás vendégei Major JOE és Tamás Zsolt. A két versenyző múltjáról, jelenéről és jövőjéről lesz szó. Ne hagyjátok ki, érdekesnek ígérkezik.

 

Az adás megtekinthető a http://www.hunrun.com/elo oldalon, előre láthatóan 15:00-tól.Az autó

2011.01.15.
Az autó

Néhány héttel ezelőtt írtam a blogban, hogy nehéz 2-3 hónapra megfelelő járművet szerezni, a bérlés pedig egy vagyonba kerül. Mivel korábban egy-egy ismerősöm tudott segíteni (céges kocsi stb.), gondoltam hátha az olvasók között is lesz valakinek valami ötlete. Sokszor nem is kellene több, mint egy ajánlás vagy pár jó szó az érdekemben a megfelelő személynek. Bár bevallom kicsit meglepett, hogy mindössze egy ember reagált a kérésemre, ettől függetlenül annak is nagyon örültem. Főleg miután megtudtam, hogy az illető onnan ismer, hogy egy volt szaktársamnak az ismerőse és szoktak beszélgetni rólam, a versenyekről, valamint követik az eredményeimet.

 

Ezúton is szeretném megköszönni Ilyés Tamásnak és Vánsza Zsoltnak a segítséget, valamint a Business-Car KFT. (ISUZU Szalon, Győr, Fehérvári út 81.) támogatását.Ironman-vébére készül a vasember

2011.01.15.
Ironman-vébére készül a vasember

A győri triatlonista, Major József Vásárhelyen kezdte a 2011-es évet: január 3-ától 15-éig a Gyarmati Dezső Sportuszodában edzőtáborozott, utolsó tréningjén ma reggel vett részt. A vasember a Hawaiin rendezendő ironman-világbajnokságra készül, a büdzsét szegedi sportmenedzserek teremtik elő.

IMRE PÉTER - DÉLMAGYARORSZÁG NAPILAP        Fotó: Karnok Csaba

 

CikkVásárhelyen edzőtáborozik a neves triatlonista

2011.01.12.
Vásárhelyen edzőtáborozik a neves triatlonista

Számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelt eredményesen a ceglédi születésű Major József triatlonista. A sportoló most Hódmezővásárhelyen tölt két hetet, úszóedzőtábort tart.

 

Úszás, kerékpározás és futás. Ezeket a sportszámokat kell teljesíteniük a triatlonistáknak a versenyeken. Major József sportoló ezeket profi szinten űzi, hiszen hatszoros győzelmet ért el magyar és külföldi Ironman megmérettetéseken. Itt nagy fizikai erőnlétre van szükség, egyes versenyek ugyanis több mint nyolc órán át tartanak. Jelenleg a vásárhelyi Strandfürdőben tart kéthetes úszóedzőtábort.

- Tizenéves koromban kezdtem sportolni, akkor még a duatlon versenyszámban. Akkoriban ismertem meg az ironman versenyeket, ahol nagyobb távokkal és nagyobb kihívással kellett szembenéznem, így több mint 10 éve űzöm ezt a versenyt - mondta Major József, triatlonos.

 

Az Ironman versenyeken a három sportágban 3,8 kilométer úszást, 180 km kerékpározást és a maratoni távot, azaz 42 km futást kell teljesíteniük a résztvevőknek. Major József január eleje óta készül az idei szezonra. Tervei szerint legalább 5 megmérettetésen vesz majd részt.

 

Forrás: www.vasarhelyitv.huEladó Shimano triatlonos cipő

2011.01.16.
Eladó Shimano triatlonos cipő

Sziasztok!
Jó állapotú, alig használt, 41-es, Shimano, karbontalpú, egycsatos triatlonos cipő eladó Look pedállal együtt.
Részletekért érdeklődj nálam.
Ár: megegyezés alapján.

 Válasz 1. - A futás

2010.12.29.
Válasz 1. - A futás

Mindig örülök, amikor kapok egy-egy üzenetet, akár arról ír valaki, hogy mennyire drukkol nekem és szorít értem a versenyeken, akár építő jellegű kritikát. Néha pedig különösen jó témát ad a blogíráshoz és legalább egy kis segítség is, hogy mi az, ami érdekli az olvasókat.

 

BLOG 1

 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ