Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

Szponzoráció 2011

2010.12.15.
Szponzoráció 2011

Az Ironman nem csak egy sportág, hanem egy életérzés, amely alázatot követel…

3800 méter úszás…
180 kilométer kerékpározás…
42,2 kilométer futás…
8 órán át tartó küzdelem.
Küzdjünk együtt! Éljük meg a sikereket együtt!

 


Kapcsolattartó: Kővári Luca
e-mail: luca.kovari@gmail.comHazajöttem, zsákban hoztam a meleget

2010.12.10.

 A távoli jövő már izgalmasabban hangzik… legalábbis remélem! Néhány nappal ezelőtt megalkottam a 2011-es versenytervemet. Lehet, hogy okozok némi meglepetést, de legalább adok okot a kommentelésre.

 

BLOG és VERSENYNAPTÁR 2011Major József triplázott, 13. a világranglistán

2010.12.09.
Major József triplázott, 13. a világranglistán

Sikeres szezont zárt a győri SZESE triatlonosa, Major József. A hosszútávú triatlon specialista 22. helyen végzett az októberi világbajnokságon. Novemberben ismét rajthoz állt, hogy közel 8 óra alatt teljesítse a 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást. Ezúttal Arizona-ban drukkolhattunk a kisalföldi vasembernek, ahol kimagasló kerékpáros idővel, az abszolút ötödik helyen ért célba. Ezután úgy érezte, maradt még benne annyi, hogy egy héttel később elinduljon a cozumeli ironman versenyen. Az egzotikus mexikói sziget és a Karib tenger kiváló lehetőséget adott mind a jó versenyzésre, mind egy kis pihenésre a verseny előtt és után. A szűk regenerációs idő ellenére Major József a nyolcadik helyre futott fel, így egy héten belül két top 10-es helyezést tudhat magáénak az erős nemzetközi mezőnyben. Ezzel jelenleg a 13. helyen áll a világranglistán, ahol kvalifikációs pontokat gyűjtenek a versenyzők az ironman világbajnokságra. 2011-ben csak a legjobb 50 férfi indulhat a sportág Mekkájában, a Hawaii szigeteken.

Kővári LucaBeszámoló az IM Cozumel versenyről

2010.11.29.
Beszámoló az IM Cozumel versenyről

  Az Arizona Ironman előtt pár nappal úgy döntöttem, hogy lefoglaljuk a jegyet, a szállást és eljövünk erre a kivételesen szép helyre. Akkor azt mondtam magamnak, hogy első Arizona, legfeljebb csak pihenni jövünk, de ha nincs semmi problémám, és jól érzem magam, akkor elindulok.

blog

galériaIronman Cozumel

2010.11.28.
Ironman Cozumel

Először is elnézést, hogy nem szóltam előbb, de hirtelen döntés volt, hogy indulok a hétvégén Cozumelben. Na jó, talán nem is annyira, mert már év elején a repülőjegy foglaláskor játszadoztam a gondolattal, hogy mi lenne ha. Aztán még az arizonai verseny előtt eldöntöttem, hogy akárhogyan is lesz, kimegyek és legfeljebb nyaralok egy jót. Azt hiszem a Karib tenger erre megfelelő hely. De ismertek, nem nyughatok, szerencsére minden rendben volt az elmúlt héten, tudtam pihenni és izomzatilag is jól érzem magam. Hogy mennyire, az holnap elválik. Szóval ha unatkoztok holnap délután és lesz kedvetek, esetleg kattintsatok az ironman.com-ra. Videó nem, de élő, szöveges közvetítés lesz a versenyről. És/vagy ide, a honlapra. Szurkoljunk együtt!Versenybeszámoló - Arizona 2010

2010.11.22.
Versenybeszámoló - Arizona 2010

Összességében egy jó verseny volt. Úgy gondolom, hogy bármi lehetett volna ebből, de mivel a nagy nevek hozták magukat, így ez most erre az 5. helyre volt elég. 

Aki a legkeményebb volt, az Jordan Rapp, aki az áprilisi balesete után visszatérve nagyon jót úszott, végig vitte a bringát, nem törődve azzal, hogy a többiek utaznak rajta, és még ha nagyon csúnyán is futott, de túlélte.

 

 blog

 Ironman Live - Ironman Arizona beharangozó videó

2010.11.21.
Ironman Live - Ironman Arizona beharangozó videó

Élő közvetítés magyar idő szerint 14:30-tól az ironmanlive.com linken érhető el.

 

A versenyt lehet követni itt a honlapon is, várjuk a kommenteket verseny közben is! BLOG

 

Versenyelőzetes megtekinthető ITT.

 

G A L É R I ATribe Party

2010.11.20.
Tribe Party

Tegnap megkezdődött hivatalosan is a 2010. évi Arizona Ironman. Legalábbis számomra. Felvettem a rajtcsomagot, megtisztítottam a biciklimet és felragasztottam a rajtszámokat. Ma is sűrű volt a program: reggel interjú az ironmanlive.com-nak, átmozgató úszás, ebéd, majd rohanás a technikai értekezletre, gyors mustra a profik között, ebédutáni desszert Sergio-val, majd irány a Tribe Slowtwitch Gathering Party, végül vacsora. Bővebben a B L O G linkre kattintva. :)

 

Betekintés a kulisszák mögé!! KLIKK"Ez az én pályám és az én versenyem!"

2010.11.18.
"Ez az én pályám és az én versenyem!"

A 2002-es ironman magyar bajnok Ferenci Kornéltól kaptam a napokban egy e-mailt. Nem túl hosszú, de annál lényegretörőbb és kiváló témát adott a következő blogbejegyzésemhez.

 

 >>> tovább a blogbejegyzéshez

 aláírás

2010.11.13.

 2

2010.11.01.
2

IRONMAN ARIZONA 2010

 RAJTLISTAHalloween

2010.11.01.
Halloween

Szerencsére nincs nagyon miről írni, a szürke hétköznapok edzéssel telnek leginkább. Ma társam is akadt, Heinrich Sickl osztrák triatléta személyében, aki a családjával itt Arizonában várja ki az európai tél végét. Hat órát tekertünk, volt időnk kicsit csevegni is, majd egy laza fél óra futás várt még rám. Ez volt a mai adag.

Közben a hétvégén mindenki a Halloween lázában égett. Én is láttam reggel biciklizni embereket boszorkánykalapban. Tegnap este pedig megrendezték a szokásos halloween-i BOOze cruise-t, aminek a lényege, hogy mindenki jelmezbe bújik és szórakozóhelyről szórakozóhelyre bringázik. Közben pedig frissít, kötelező jelleggel! Na én ebből idén kimaradtam..., úgy érzem nem esett volna jól másnap a hat és fél órás edzés. De készítettem néhány halloween-i képet az érzés kedvéért.

 

     Ironman Arizona - egyre erősödik a mezőny

2010.10.23.
Ironman Arizona - egyre erősödik a mezőny

Egy verseny már év elején biztos volt a számomra, amin indulok, az az év végi Ironman Arizona, amit 2008 áprilisában sikerült megnyernem. Csak, hogy ne unatkozzam jönnek versenytársak is, úgy néz ki, nem is akármilyen ellenfelek...

Jordan Rapp itt tervezi a balesete utáni nagy visszatérést, ma Rasmus Henning is bejelentette, hogy pontgyűjtés szempontjából szeretne dobogós helyen végezni, Matt Reed hirtelen elhatározással első ironman versenyét tervezi Arizonában, végül Chris Lieto is feljelentkezett pár órával ezelőtt a novemberi viadalra.

Csak, hogy fokozzuk a hangulatot, a nőknél nem más, mint Chrissie Wellington áll rajthoz, valamint a tavalyi győztes Samantha McGlone.

 

>>> HozzászólásInterjú

2010.10.27.
Interjú

Hawaii-ról, edzésekről, felszerelésről és a további tervekről készült interjú Major Józseffel, amely WITCH oldalán meghallgatható.

 

Interjú

 

nol cikkÉletképek

2010.10.22.

 

Körülbelül így telnek mostanában a hétköznapok egy kis edzéssel megspékelve. Két hét pihenőt kaptam, nagyon laza edzésekkel, aztán hétfőtől újra belecsapok a lecsóba.

 

Pár napja elkezdtem barátkozni a tóval, egyelőre még csak messziről. A júliusi gátszakadást követően sikerült helyreállítani és október 26-án megnyílik a közösség számára. Ami minket úszókat nem érint, mert mi csak a versenyen vehetjük birtokba a városi tavacskát. No meg a nyíltvízi úszóversenyen november 6-án, ahol eddig még minden évben indultam és most sem hagyom ki.

 

Más hírem nincsen. Készültek videók a mai úszásomról, amiket majd elküldök a megfelelő személyeknek elemzés gyanánt. Íme egy-két kép az uszodából.


 

BlogAz utolsó nap

2010.10.16.
Az utolsó nap

 Az utolsó nap már csak a készülődésről szólt. Tízig el kellett hagynunk a szobát, a gép pedig csak este kilenckor indult, így ideiglenesen átköltöztünk Anitáékhoz. Jó pofa volt tízen lenni a négyszemélyes apartmanban, de bőven elfértünk. Ezúton is köszönjük a vendéglátást! Nyolcan öt biciklis dobozzal, plusz a csomagok kellett, hogy kijussunk a repülőtérre. Kisebb logisztika után három autóba befértünk úgy, hogy még Anita és Dávid is ki tudtak kísérni minket. A váróban aztán külön váltak útjaink, mert három különböző járattal mentünk. Szunyogh Peti egyedül vágott neki az útnak, Lucával mi ketten San Fransisco-Phoenix felé vettük az irányt, míg a többiek heten együtt keltek útra. Majd Erikát "elhagyták" LA-ban és valahol Európában Annamaritól is búcsút vettek, aki ment vissza Svájcba.

Mi szerencsésen megérkeztünk Phoenix-be és már kezdünk is visszarázódni a hétköznapokba. Kellemes időjárás fogadott, pár fokkal még mindig melegebb van itt, mint Hawaii-on volt, de este és reggel már érezni, hogy jön az ősz-tél. Egy kis pihenés után folytatom a felkészülést az Arizona Ironman-re, amihez minden feltétel adott. Sőt, a nemrégiben elfolyt vizet is pótolták már a Tempe Town Lake-be, így nem kell arra számítani, hogy duatlon lesz az ironman helyett. ;)

BLOG

 A verseny után - Hawaii 2010

2010.10.13.

Úgy látom, hogy a legtöbb embert az érdekli, hogy mi történt az úszáson. Sokan azt gondolhatják, hogy amint beérünk a célba, rögtön meg tudjuk mondani, mi volt, hogy volt. De az az igazság, hogy az eredményt még napokig emésztgeti az ember. Jövünk, megyünk, kirándulunk és közben azon filózgatunk, mi történt, mit csináltunk jól vagy rosszul. Ha jobban belegondolok, talán rosszul kaphattam el a rajtot, nem tudtam kellőképpen megnyomni az első pár száz métert és az amúgy is gyenge lábakon álló technikámat teljesen szétzilálták a hullámok. Azért az elmond valamit a hawaii úszásról, hogy mindenki, aki indult a versenyen, egy szó nélkül megértette, hogy miért nem sikerült jobban az első szám. Nem volt túl élvezetes Anita beszámolója sem arról, hogyan nyomták le a rajtnál és hogyan küzdött a felszínen maradásért a rajtot követően. Vagy a legjobb úszónk, Ács Peti, két pofon után kiúszott a tömeg szélére és úgy döntött magányosan nyomja végig a távot. (Vannak érdekes történetek, nem tudom, hogy lenne-e igény egy hasonló interjú sorozatra, mint ami a verseny előtt volt, de ami ezúttal a hawaii élményekről szólna.)

Másnap az eredményhirdetés már nem a "rémtörténetekről", hanem az ünneplésről szólt. Jó volt látni Anitát fent a dobogón, méghozzá a harmadik helyen. Előtte elnéztünk Cook kapitány emlékművéhez, amit csak kajakkal lehetett megközelíteni. Egy kis átmozgatásnak pont jó volt. Hétfőn és kedden már igazi átmozgatás következett, egy órát gurultunk csak lazán, hogy kimozgassuk a fáradt izomzatot. Közben azért szétnéztünk a szomszédos strandokon is. Na és az igazi feltöltés sem maradhatott el, egy nagy adag jégkrémtorta csokidarabokkal és tejszínhabbal a tetején. :)

Még annyit, hogy bár a magyar média nem vitte túlzásba a hír minél szélesebb körű megjelentetését, ez a cikk szerintem elég jó lett: eXtrem.hu - Ironman vb, Hawaii: Aloha, Major József , aloha, Csomor Erika!

 

BLOG

GALÉRIAKépek és beszámoló a versenyről

2010.10.11.

 Az úszásról nem sok mindent tudok elmondani, a hullámok szétzilálták a bolyunkat és 2900 métert teljesen egyedül kellett megtennem. Amikor kijöttem a vízből csak az az egy motivált, amit verseny előtt megbeszéltünk, hogy mindegy hogy alakul a verseny, nekem a célig nyomnom kell. Így is tettem. Végig előztem az egész női sort, az első nőt 170 kilométernél értem utol. Bevallom nem volt egy nagy élmény. A futás elején nagyon jó erőben éreztem magam, de próbáltam óvatosan kezdeni.  Negyvenkilencediknek mentem ki, azt hiszem, ha akkor azt mondják, hogy a végén 22. leszek, egyből aláírom. Végre olyat tudtam futni, mint régen, amikor még nem volt meg hozzá a bringás teljesítmény. Ennek örülök. Különösebb motiváció nélkül a 7. legjobb futóidő szerintem nem rossz. Aminek még inkább örülök, hogy tök egyedül olyan időt bringáztam, mint a Craig Alexanderék bolya. Bár lassabban kezdtem, az utolsó negyven kilométeren négy perccel tekertem jobbat náluk. Míg futáson, az utolsó tizennégy kilométeren csak Chris McCormack és én tudtuk tartani a tempót, így nekem lett a legjobb részidőm az egész mezőnyben.

Köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást és a gratulációt!

 

GalériaA verseny

2010.10.09.
A verseny

A magyar csapat rajtszámai: 

 

    36  Major József

  139  Csomor Erika 

  839  Lenti Anita

  886  Szunyog Zsolt

  969  Ács Péter

1637  Vatai Miklós

1851  Halász Annamária

 

 

 

Ha a verseny során valamit előbb/jobban látsz/hallasz, kérlek írd meg ide >>

 

Amit én látok-hallok, azt a bővebben >>-re kattintva olvashatod.

 

 11. nap - Hawaii 2010

2010.10.09.

A verseny előtti utolsó nap. Délelőtt mindenből csináltam egy kis ízelítőt. Jól gurult a bringa, pörögtek a lábaim, éreztem a vizet. Délben bepakoltuk a bicikliket és magunkat is a kocsikba, ami nem volt könnyű, lévén, hogy 13 emberre és 7 kerékpárra van három autónk. De valahogy sikerült. A depózás gyorsan ment, mindenki hamar végzett és egy kis fotózkodás után indultunk is vissza a szállásra. Este még lefotóztam Lucát, ahogy próbált állva evezni a szörfdeszkán. Kívülről sokkal egyszerűbbnek tűnik ez a gyakorlat. Vacsorára szokásos pörkölt és tészta... Mostantól jöhet, aminek jönnie kell. Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást.

Még 10 óra van a versenyig, amit élőben közvetítünk az sms-ek és online eredmények alapján a honlapon. Illetve élőben lehet követni az eseményeket a www.ironman.com oldalon.

A mi rajtunk magyar idő szerint szombat este 6:30-kor lesz, az age group-osoknak 7 órakor, addig is raktam fel sok képet a galériába, jó nézegetést mindenkinek.

 

Galéria

Blog« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ