Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Aktualitások

« első ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ... utolsó »

Győzelem a Szigetköz Minimaratonon

2010.05.25.
Győzelem a Szigetköz Minimaratonon

Hétfőn nagyon jóhangulatú futóversenyen vettünk részt a mosonmagyaróvári Strucc Futóklub rendezésében. Lucával és a szenior bajnokcsapattal kiegészülve úgy döntöttem, hogy kétkeréken közelítem meg a helyszínt. Koller Zoli iramdiktálásának köszönhetően másfél órán belül meg is érkeztünk. Rövid ráhangolódás után nekivágtunk a 16 kilométeres távnak, amit mindannyian sikeresen abszolváltunk...

 

Galéria                                                   BlogFétis Crossfutás június 5-én

2010.05.19.
Fétis Crossfutás június 5-én

Főszponzorom, a Fétis Kft szeretettel meghívja Önt és családját a 10. Fétis Crossfutásra és Hagyományőrző Napra, melyre ezúttal a Gödi Fesztivál keretein belül kerül sor.


Délelőtti program: futóverseny (200m, 2km, 5km, 14km), „Családi Csavargás” ügyességi verseny, strandröplabda kupa, Óvodás Futball Kupa, meghívásos Kispályás Labdarúgó Kupa, színes programok, játékok, kézműves foglalkozások, egészség sarok, színpadi bemutatók, friss levegő, jó hangulat


Délután: lovasíjász bemutató, baranta magyar harcművészeti bemutató, néptáncegyüttesek bemutatója, kézműves foglalkozások, népi ügyességi játékok, táncház

További információ, részletes program a mellékelt szórólapon, kedvezményes internetes előnevezés a honlapon található (www.fetis.hu/crossfutas).

Szeretne eltölteni családjával egy kellemes napot? Tartson velem!

Major JózsefEgy kis pihenő

2010.05.17.
Egy kis pihenő

Minden nap mozogtam egy kicsit, mind a három sportágban, de nem vittem túlzásba sem az iramot, sem a mennyiséget. Próbáltam kicsit pihenni, ami nekem elég nehezen megy. Tulajdonképpen a semmittevés esik nehezemre, de néha ezt is gyakorolni kell...

 

BLOGBeszámoló a duatlon ob-ról

2010.05.11.

Előző nap még nem voltam biztos benne, hogy indulok az orfűi versenyen. Reggel mégis úgy készülődtem, hogy nem volt kérdéses, ott leszek a rajtvonalnál. A viszonylag korai depózás miatt pörgős volt a reggel és hipp-hopp azon vettem magam, hogy Lucával melegítünk és készülődünk. Regisztráltam és már nyomtuk is az első 10 kilométert. Mivel nem voltam igazán bemelegedve nem kapkodtam el az első kilométereket, csak azt futottam, ami jólesett...
 

BLOG                                         GALÉRIAMajor József a IV. ELTE Triatlon Esten

2010.05.11.
Major József a IV. ELTE Triatlon Esten

Az ELTE Triatlon Estek sorozat 4. alkalma május 13-án, CSÜTÖRTÖKÖN kerül megrendezésre. Új helyszín: az ELTE Lágymányosi Campusa, Északi tömb (Petőfi-híd budai hídfőjének déli oldalán az első épület, mellette ingyenes parkolási lehetőség) földszint 089. JEDLIK terem.

A HunRun internetes portál élőben közvetíti. www.hunrun.com

Időpont: május 13. csütörtök 18.15

 

Molnár Sándor tart vetítéssel egybekötött előadást a futás kulisszatitkairól és utána kerekasztal beszélgetést tartunk "szemtől szemben Ironmanekkel" - köztük a hétszeres ironman bajnok Major Józseffel -  az ironmanek hétköznapjairól.

A belépés ingyenes!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

 

PlakátBeszámoló a blogban

2010.05.05.
Beszámoló a blogban

Köszönöm szépen, hogy követtétek a versenyt és a gratulációkat. Bár a verseny első fele nem a tervek szerint alakult, sikerült egy erős maratont futnom és úgy érzem, hogy a körülményekhez képest kihoztam magamból a maximumot. Az ellenfelek is erősek voltak, az első öt helyezettnek nagyon jól kijött a lépés azon a napon. Most egy hosszabb pihenés következik, szeretnék egy-két rövidebb távú versenyen indulni a nyáron a közelben, majd az eddigi évekhez hasonlóan az év végén, a hawaii világbajnokságra és az Ironman Arizona versenyre koncentrálok.

 

Beszámoló                        Cikk1                                         Cikk2Ironman St. George, Utah

2010.05.01.

Hajnali 5 óra. Már nincs 2 óra a rajtig.

A hőmérő 9 Celsius fokot mutat, derült, szélcsendes idő.

 

Fél óra a rajtig.

 

A profik 6:50-kor rajtolnak. Még 10 perc.

 

A víz 16 fokos.

 

Folytatás a bővebben >> - re klikkelve!

 Kerékpárok a depóban, minden készen áll

2010.04.30.

Ma délelőtt becsekkoltuk a kerékpárokat, leadtuk a kerékpáros és a futófelszerelést. Az utóbbi napok legnagyobb dilemmáját a várható időjárás okozta, ugyanis kellemetlenül hűvöset jósoltak az időjósok. Ebből adódott a következő kérdés, hogy melyik kerékkel lehet a leggyorsabban végigmenni a pályán. Ahogy a képeken látható, jó pár profi bevállalta a telikereket. Először én is gondolkoztam rajta, de végül úgy döntöttem túl kockázatos. A leadandó szatyrokba viszont kesztyűtől kezdve minden meleg holmit bepakoltam. A depózásnál találkoztam Harsányi Zsuzsival, ő is felkészült a reggeli hidegre.

 

Holnap reggel 6:45-kor rajtol az első Ironman St George verseny. Élő közvetítés lesz a www.ironman.com oldalon, videóközvetítéssel. És itt a honlapon is lehet majd követni a versenyt. Tehát helyi idő szerint szombaton 14:45-kor indul a verseny!

 

 friss képgaléria

 Major József a mormonok földjén versenyez a hétvégén

2010.04.30.

Izgalmas verseny, kemény ellenfelekkel. Erre számíthat május elsején Major József ötszörös ironman országos bajnok a Utah állambeli St George-ban. Nehéz megmondani mi teszi különlegesebbé a hétvégi eseményt, a számos ironman bajnokot felsorakoztató profi mezőny vagy az Egyesült Államokban is egyedülálló, lélegzetelállítóan gyönyörű környezet.

 

cikk                                                 képgalériaHárom állam határán - időeltolódással

2010.04.29.
Három állam határán - időeltolódással

Hétfőn szépen nyugodtan átautókáztunk Arizonán és megállás nélkül elhasítottunk Las Vegas (Nevada) mellett. Jó lett volna egy kicsit szétnézni, de majd legközelebb, most másra kell koncentrálni.

Délután meg is érkeztünk Mesquite-be (Nevada), ahol Kevinnek (Tribe boss) él egy jó ismerőse, aki feleségével együtt szívesen befogadott minket pár napra.

blog >>
St. George előtt

2010.04.26.

Hétfő reggel nekivágunk a nagy útnak. Először csak megközelítjük a verseny helyszínét, körülbelül 40 percnyire a várostól letáborozunk egy ismerősnél, majd szerdán ráijesztünk a többiekre a helyszínen, és vasárnapig St. George-ban fogunk lakni egy Tribe-os klubtárs családjánál. Tehát a tervek megvannak, már csak le kell autókázni azt a 6-7 órát, és elvégezni az utolsó napok nem elhanyagolható, de annál rövidebb edzéseit.

blog >>Jól halad a felkészülés

2010.04.10.
Jól halad a felkészülés

Az utóbbi hetekben nem igazán volt időm a blogírásra. Szerencsére olyan jól mennek az edzések, hogy szinte csak enni meg aludni járok haza. :) Persze azért történt pár érdekes dolog, amiről most igyekszem röviden beszámolni.

 

BLOG3 hölgy és 2 kutya

2010.03.25.

Néhány dolog változott csupán mióta legutóbb itt voltunk. Egyik, hogy a szomszéd szobába beköltözött a házigazdánk egyik ismerőse, akit februártól ebbe a városba helyeztek át. Sokat nem fogjuk látni, mert reggel félötkor megy, este öt után jön és már 8 körül lefekszik aludni. Még egy taggal bővült a „család”, ő Buster, a talált kutya. Úgyhogy immáron, három hölgy és két kutya társaságában tengetem mindennapjaimat.

BLOGVideók

2010.03.22.

Ha szeretnéd egy pillanatra átélni milyen érzés befutni a Kína Ironman célkapuján, kijönni a vízből úszás után, elindulni bringázni vagy leszállni a kerékpárról, most megteheted a bővebben linkre kattintva. Jó videózást!

 Újra "itthon" Arizonában

2010.03.20.

Szerencsésen megérkeztünk Amerikába. A vendéglátónk Shelley gondoskodott róla, hogy úgy érezzük, mintha hazajöttünk volna. Feldíszítette a szobánkat rólunk készült képekkel, kilógatta az érmeket, amiket itt hagytunk. Nagyon aranyos volt. Itt már minden olyan ismerős, hogy tényleg alig várom, hogy elkezdhessem az edzéseket a megszokott utakon. De először is fő a regenerálódás (14 nap alatt kb. 4 napot repültem) és a feltöltődés. A házigazdánk emlékezett hova jártunk, és ide is készített egy Fresh & Easy - Amerikában így hívják a Tesco-t -  magazint az aktuális akciókról. :-)Interjú a Gong Rádióban

2010.03.18.

Péntek reggel 9 és 10 óra között interjút közöl a Gong Rádió az Ironman China ezüstérmesével, az ötszörös ironman magyar bajnok Major Józseffel. Az interjú meghallgatható (már ma) a www.gong.hu oldalon.Versenybeszámoló

2010.03.17.
Versenybeszámoló

"A reggel úgy indult, mint minden verseny előtt. Korai kelés, reggeli, készülődés és utazás a versenyközpontba... Próbáltam úgy tekerni, hogy inkább maradjon az időmben, de ne járjak úgy mint tavaly, amikor a kölcsön kerékpárral több mint fél órát romlott a második köröm. Az utolsó 20 kilométeren találkoztam a pályán Lucával, aki utánam kiabálta, hogy 2. vagyok és próbáljak ráijeszteni egy kicsit futáson. Erre én csak azt kérdeztem, hogy jó-jó, de kire, ki vezet??"

 

BLOG

 Kínában taroltak a triatlonosok

2010.03.16.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Kína Ironman versenyt a trópusi Hainan szigetén. Több mint félezer indulóból három magyar résztvevő vállalkozott az extrém megmérettetésre. Major József a győri Széchenyi ESE triatlétája, a sportág ötszörös magyar bajnoka az abszolút második helyet szerezte meg. Lenti Anita (Mogyi SE) és Kővári Luca (Széchenyi ESE) kategóriájuk győzteseként értek célba.

 IM China és IM 70.3 China nyomonkövetése

2010.03.13.

Kevesebb, mint 3 óra van a profik rajtjáig. Már úton vannak a szállodától a depóhoz.

Az új úszópálya érdekes Y alakú, 950 méter hosszú a Nandu folyóban. Az ironmaneknek 4, a féltávosoknak 2 kör a táv.

A profi férfiak előreláthatóan 18-an lesznek, Chris McDonald végül a biztos féltávot választotta.

A 70.3-asok helyi idő szerint 9-kor rajtolnak, vagyis nálunk 2 óra lesz.

 

SMS Lucától:
Minden ok. Fent vagytok még? :-)
Nincs hideg, fúj a szél, meleg lesz, de ha szerencsénk van, lesznek felhők.
Mindenki készen áll, indulhat a verseny.
Még 50 perc.

 

Még 10 perc.

1 perc

és rajt!

Nem túl bőbeszédű az ironman.com.
Van egy könnyű szellő, és a víz nyugodt.
Haikou alpolgármestere lőtte el a rajtot.
A profik a kör felénél járnak, amikor az age-grup-osok ötösével,
5 másodpercenként követik Őket.

 

Itt sajnos nincs több hely, úgyhogy kattints a lentebb lévő bővebben >> - re, köszönöm. :-)« első ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ... utolsó »

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ