Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Aktualitások

« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 »

Major József a kínaiak szerencsés 8-asa

2010.03.12.
Major József a kínaiak szerencsés 8-asa

Magyar idő szerint március 13-án, szombat éjfél előtt 5 perccel lövik el a rajtot a kínai Hainan szigetén, ahol három magyar triatlonos is megmérkőzik. Major József ötszörös ironman magyar bajnok, a 2008-as arizonai ironman győztese másodszor áll rajthoz Kínában, hogy bebizonyítsa extrém körülmények között is Ő a legjobb.Néhány gondolat a sajtótájékoztatóról

2010.03.12.
Néhány gondolat a sajtótájékoztatóról

Néhány perccel ezelőtt lett vége a szokásos verseny előtti sajtótájékoztatónak, melyen néhány különleges atléta volt jelen, hogy még érdekesebbé tegyék az eseményt a kínai média számára.Magyar triatlonosok a kínai trópusokon

2010.03.11.

 Major József nevével már többször találkozhattunk, amikor a triatlon hosszabb távjáról esett szó. Négy kilométer úszás, száznyolcvan kilométer kerékpározás, negyvenkét kilométer futás, és mindez csak valamivel több, mint nyolc óra alatt. Ez az, amire ismét vállalkozott az ötszörös magyar bajnok ironman, aki ezúttal a kínai trópusokról jelentkezik.Welcome in China

2010.03.09.
Welcome in China

Megérkeztünk Kínába, az út jól telt, ahhoz képest ahogyan indult. A repülőtéren derült ki, hogy nem fejenként, hanem összesen vihetünk fel 60kg-ot a gépre (ebből csak a két kerékpár 50kg volt). A fele cuccot ott kellett hagynunk, a többit meg átpakolni kézipoggyásznak. Végül szerencsére minden rendben megérkezett.

A haikou-i repülőtéren nem részesültünk valami meleg fogadtatásban. Tizenhárom fok és viharos időjárás fogadott. Persze, pont a melegebb holmik kerültek ki a táskából, de hétvégére már újra 31 fokot mond, úgyhogy nem lesz gond.

Szállást ezúttal szerény, japán stílusú nyitott ajtós szobákban kaptunk. A profik egy része itt alszik, a másik része pedig a hotelben az age-groupos versenyzőkkel. Sok ismerős arccal még nem találkoztunk, várhatóan holnap, holnapután érkezik még az indulók java.

Én már annak is örülök egyenlőre, hogy itt tisztogathatom a bringám, a többi nem lehet akadály.

 

GALÉRIAA Tigris jegyében

2010.03.05.
A Tigris jegyében

A kínai horoszkóp szerint 2010. február 14-én megkezdődött a Tigris éve. Az összesen 12 állatövi jegyből álló horoszkópban évente váltják egymást a különböző állatjegyek. Azt mondják, hogy minden állat bizonyos egyedi tulajdonsággal rendelkezik, mely az adott állatjegy évében születettre épp olyan jellemző. A Tigriseket bátornak és tüzes harcosnak tartják, akárcsak valamennyi ironman versenyzőt, aki vállalkozott a Kína Ironman teljesítésére.

A profi indulók között valamennyi állatjegy szülöttei megtalálhatóak. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, az egyetlen Tigris a mezőnyben a 2007-es ironman világbajnok, Chris McCormack. Én mégis inkább a Lóra teszek, a fekete – egyesek által Fekete Párducnak becézett - Cervelo P4-est hajtó Major Józsefre. Ki tudja, idén talán a sötét ló lesz az abszolút befutó?!

 

RajtlistaVége az alapozásnak, megkezdődött a versenyszezon

2010.03.03.
Vége az alapozásnak, megkezdődött a versenyszezon

Major József az elmúlt hetekben Kanári szigeteken edzőtáborozott, hogy megfelelő időjárási körülmények között készülhessen az idei versenyszezonra. Leginkább a kerékpáros sport jeles képviselői szeretnek a spanyol szigeten tartózkodni ebben az időszakban, de nem ritka az sem, hogy kisebb-nagyobb triatlonos csapatokkal találkozik az ember. A mi vasemberünk sem tétlenkedett a nyolc hetes felkészülés alatt, napi 6-8 órában gyűrte a kilométereket, hol forró napsütésben, hol viharos szélben, de még a heves esőzések közepette is. Az év elejére jellemző szélsőséges időjárás ezúttal a melegégövi területeket sem „hagyta szárazon”. Több alkalommal is az átlagosnál rosszabb időről számolt be az ötszörös ironman magyar bajnok:

- Volt, hogy az öt órás kerékpározásom alatt többször menekülőre kellett fognom, hogy ne ázzak meg. Sikerült megúsznom, de látszott, hogy ez nem tréfa. A hegyekből lezúduló víz mindent elmosott, ami az útjába került – mesélte a sportoló.

Szerencsére az edzések elvégzésében semmi sem akadályozta meg, így március 14-én egy maximálisan felkészült, ereje teljében lévő Major Józsefnek drukkolhatunk a kínai ironman versenyen.Gratulálunk!

2010.02.27.

Az idei kvalifikációs ironman sorozat magyar győzelemmel vette kezdetét. Reméljük, hogy ezzel megalapozta és elindította a magyar hosszútávosok ez évi "szerencsemenetét"!

 

Vatai wins the age group battle (live coverage)
"Miklos Vatai went 9:22:06 to cross the line as the first age group athlete here today. He'll win the 30-34 category today."

 

Összesített eredmények:

1 Vanhoenacker, Marino 34/PRO-M 00:52:25 04:21:01 03:06:44 08:22:31
2 Nishiuchi, Hiroyuki 35/PRO-M 00:49:33 04:53:22 03:04:42 08:50:52
3 Guillaume, Romain 25/PRO-M 00:52:23 04:50:15 03:29:08 09:17:26
...
7 Vatai, Miklos 30/M 30/34 01:06:20 04:50:03 03:22:29 09:22:06

 

Ezzel kvótát szerzett a 30-34 éves korcsoportban a hawaii ironman világbajnokságra.A napi penzum teljesítve

2010.02.26.
A napi penzum teljesítve

Ma egy nagyon szép hosszú futásom volt. Mivel a hegyi dűlőút még mindig futhatatlan, elindultam új tájakat felfedezni. Már sok szépet hallottam egy völgyről, ami tőlünk kevesebb mint 3 kilométerre van. Az első 50 perc után olyan helyre érkeztem, ahol még nem jártam és körbefutottam a völgybe mélyedő víztározót. Nagyon szép volt, csak sajnos nem tiszta hegyi vízzel, hanem agyagos esővízzel volt tele...

 

BLOGIronman Langkawi

2010.02.26.

Ezennel hivatalosan is megkezdődik az idei ironman szezon. A sorozat február 27-én Malajziában veszi kezdetét, az első állomás IM Langkawi lesz. Tudomásunk szerint egy honfitársunk vállalkozott rá hogy a kemény itthoni télben felkészül erre a forró-párás körülményeiről híres ironman versenyre. Vatai Miklós hosszútávú triatlonista, a tavalyi ironman magyar bajnokság harmadik helyezettje a 30-34-es korosztályban teszi próbára magát a hétvégén.

Az ázsiai versenyt Új-Zéland követi március 6-án, majd Major József többszörös ironman bajnok a kínai Hainan szigetére kalauzol bennünket. A március 14-i erőpróbára 13 profi férfi és 7 profi nő adta le előzetesen a nevezését, de a szervezők még várják az utolsó pllanatokban feleszmélő, kései nevezőket. A rajtlista a verseny hivatalos honlapján megtekinthető. (02.15.2010 | February 15 Newsletter)Egyszer fent, egyszer lent

2010.02.21.

 

Mivel már hatodik hetemet töltöm itt a Kanári szigeteken és eddig viszonylag zökkenőmentesen ment a felkészülés, nem meglepő, hogy beleszaladtam egy kis kényszerpihenőbe.

 

BLOGTriathlon Magazine.eu - cikk

2010.02.12.
Triathlon Magazine.eu - cikk

Decemberben indult egy új online triatlonos magazin, ahol minden fontos információ megtalálható a triatlonról, duatlonról, kerékpározásról. Ezen túl az európai triatlon és duatlon versenyek széles tárházából válogathatunk kedvünkre. A magazin egyik fő célja, hogy minél több profi triatlonost bemutasson, ezzel is népszerűsítve a sportágat, és minél szélesebb körben közvetítse a klasszis sportolók gondolatait, elképzeléseit angol nyelven.

A triathlonmagazine.eu linkre kattintva olvasható a Major Józseffel készült interjú. Az írás rövidesen magyarul is megjelenik itt, a majorjozsef.hu oldalon.Rádióinterjú az ironman bajnokkal

2010.02.19.
Rádióinterjú az ironman bajnokkal

Február 5-én délelőtt interjút közvetített a GONG RÁDIÓ az ötszörös ironman magyar bajnok Major Józseffel. Az interjú a rádió honlapján meghallgatható.


RÁDIÓINTERJÚ

Tervek 2010-re

2010.01.23.

A szemfülesebbek már kiszúrhatták, hogy néhány hete elkészült az idei versenytervem. Vannak még benne bizonytalan pontok, de az első és az utolsó két ironman versenyben biztos vagyok. A nyári időszak még kérdéses, több tényező is befolyásolhatja. Szeretnék itthon is indulni, amennyi versenyen csak lehet. Különös tekintettel az új Orfűman, féltávú viadalra, ami június közepén lesz. Ebből a kis összeállításból is jól látszik, hogy szerencsére egyre szélesedik a hosszabb távú versenyek színes palettája. Mindenki kiválaszthatja - edzettségi szintjének megfelelően - a szívéhez és pénztárcájához legközelebb állót.

 

BlogMegérkezés Kanárira

2010.01.14.

 Major József kissé nehézkesen, de szerencsésen megérkezett a Kanári szigetekre. Pedig a mindenféle sztrájk előtti nappon indult. A viszontagságok már Ferihegyen elkezdődtek, amikor is 90 ezerért akarták felvenni a biciklistáskáját. Jó tanács mindenkinek, hogy ne adja fel (szó szerint), a végére kiderült, hogy tizenötért is elmegy az a csomag, igaz csak félútig. Ekkor még nem tudtuk, hogy ezzel lesz a legkisebb gond a nap folyamán.

A repülő 3 és fél órás késéssel indult a madridi rossz időjárási körülmények miatt. Így biztos volt, hogy nem éri el a tervezett csatlakozást. Miután Madridban sikerült a kerékpárt átvonszolni egy másik terminálra és újra feladni azt, áttették egy másik járatra, ami kb. 7 órás várakozást követően fel is szállt. Így az ironman bajnok kedden hajnali 4 körül elfoglalta a szállást, kis pihenő után pedig zavartalanul nyomja az edzéseket. (És még mindig jobban járt, mint az ismerősök, akik bécsi indulással érkeztek volna ugyanazon a napon, de járatukat törölték, s végül Barcelonából repültek át másnap délben a szigetre.)

 

BlogA szilveszter és a karácsony is a futás jegyében telt

2010.01.03.

Az arizonai ironman után először kényszerphenőn voltam a gyomrom miatt, majd a szokásos évvégi leeresztés következett. De nem lógathattam túl sokáig a ... lábamat, decembertől kezdtem az alapozást. Bár az edzésprogramomban leginkább az úszóedzésekre fektettük a hangsúlyt, szerencsére belefért, hogy részt vegyek két, általam preferált futóversenyen.

 

BLOG                                        GALÉRIAHawaii ironman világbajnokság

2009.12.26.

SPORTKLUB:                                 2009 Ford Ironman World Championship (Promo)


Kedd (December 29.) 6:30

Kedd (December 29.) 13:00

Kedd (December 29.) 3:15Karácsonyi üdvözlet

2009.12.24.

 

 

 

 

 

 

Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok!Évzáró est a SZESE-nél

2009.12.19.

Két héttel ezelőtt szerencsésen hazaérkeztem. Itthon vártak a rég nem látott családtagok és barátok, akiknek nagyon örültem, a hideg, ködös, csapadékos idő viszont már kevésbé tetszett. Ettől függetlenül igyekszem megoldani az edzéseket, mellette azonban rengeteg dolgot kell elintéznem, hogy január 10-én nyugodtan ki tudjak utazni a Kanári-szigetekre. Egyik ilyen kellemes "kötelességemnek" tettem eleget tegnap; a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete triatlon szakosztályának évzáró estjén vettem részt, ahol mindenki beszámolt az idei sikereiről és jövőbeni ironmanes terveiről.« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 »

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ