Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Aktualitások

« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 »

Apróhirdetés

2010.03.02.

Köszönöm minden kedves érdeklődőnek a megkeresést. Íme a "maradék", bátran lehet érdeklődni: majorka79@gmail.com

 

>>> ListaEltelt 1 év

2009.11.25.

Eltelt egy év, lassan mindenki számára véget ér a versenyszezon és önkéntelenül azon kezdünk gondolkodni, egyrészt, hogy mi az ami jól sikerült, mi az ami nem, másrészt, hogy hogyan tovább. Egy azonban biztos, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, amiket bátran használhatunk majd egész pályafutásunk során.

Ami engem illet, ez az év hozott nekem 2 magyar bajnoki címet (rövidtávú duatlon és hosszútávú triatlon), egy 3. helyet a Kína Ironman-en és egy 2. helyezést a Soma féltávú viadalon.

 

Boldog vagyok, hogy kétszer is a legjobb magyar triatlonosként állhattam a dobogó legfelső fokán, ezért nem kérdés, hogy számomra ez a két verseny volt a legkedvesebb. Névszerint az orfűi duatlon ob és a nagyatádi ironman ob. Utóbbit külön kiemelném, az egyre gyarapodó indulók száma (idén kb. 700) és különleges hangulata miatt. Nem csak azért mert már ötször sikerült sorozatban megnyernem.

 

SZAVAZZ AZ ÉV TRIATLONOSÁRA ÉS AZ ÉV TRIATLONVERSENYÉRE

 

MOST
Live Race Coverage

2009.11.22.

Élő közvetítés az arizonai ironman versenyről a BLOGBAN.

Kezdés: 14:00

Képek: GALÉRIA

 Erős mezőny gyűlt össze Arizonában

2009.11.20.

A profik között több ironman győztes és korábbi arizonai bajnok neve is fellelhető. Ha sorban haladunk, Jordan Rapp Kanada után idei második bajnoki címéért fog küzdeni, csak úgy mint Major József, aki 2008 áprilisában diadalmaskodott ugyanitt. A két "újoncnak" többek között a rutinos Dél-afrikai Raynard Tissink-el kell majd  megküzdeniük és még vagy közel 40 másik indulóval, akiket az ironman.com nem említ. >>> tovább

 

BLOGMég három nap és kezdetét veszi az Arizona Ironman

2009.11.19.

Major József 2008 áprilisában szerzett nemzetközi hírnevet magának, amikor - mindössze 17 másodperccel - megnyerte az arizonai ironman-t. A Széchenyi ESE versenyzője az utolsó néhány kilométeren érte utol és hagyta el három vetélytársát, hogy megszerezze a végső győzelmet. Novemberben ugyanitt a negyedik helyen végzett és elhatározta, hogy jövőre visszatér Grand Canyon államba, hogy visszaszerezze bajnoki címét. >>> tovább

 KANÁRI SZIGETEKI EDZŐTÁBOR

2009.11.06.

 

Mivel közeledik az év vége, elkezdtem gondolkodni, hogy hol töltsem az év eleji felkészülést. Sok izgalmas versenyt beterveztem a következő szezonra (egyelőre ezt a poént még nem szeretném lelőni), ezért úgy gondolom, hogy a 2008-as évhez hasonlóan két hónapra kiköltöznék a Kanári Szigetekre.

 

FELHÍVÁS!

 

Csak úgy, mint legutóbb, ki kell bérelnem egy 3 fős bungalow-t erre az időre, ezért szeretnék társakat toborozni, akik szívesen lejönnének edzőtáborozni egy vagy akár több hétre is. Úgy tervezem, hogy január 8-tól március 5-ig leszek kint, szuper jó lenne, ha össze tudnánk egyeztetni, hogy legyen mindig 2 fő szobatársam.

Nem tervezek nagy közös edzéseket, persze aki szeretne, jöhet velem edzeni bármikor és ha külön programja van, abban is segítek szívesen, amiben tudok. (Igazából engem még az sem zavar, ha nyaralnak vagy pihennek mellettem, én attól ugyanúgy nyomom tovább. :))

Ami a lényeg; árat még nem tudok mondani, reggelit és vacsorát külön kell fizetni, ahogy eddig, amint körvonalazódik a dolog, utánanézek a részleteknek. Most csak azt szeretném tudni, hogy lenne-e érdeklődő. Szóval akit érdekel a dolog, írjon a majorka79@gmail.com email címre, vagy még jobb, ha a bloghoz ír, úgy legalább jobban átlátjuk, kinek mikor lenne jó. Köszönöm és várom a jelentkezőket!

 

BLOG2009 Soma Triathlon, Half Iron Distance

2009.10.25.

Józsi sms-se:

Végig egyenletesen ment, semmi halál, csak nem voltam kirobbanó erőben.

2. hely, Lewis Elliot bőven megvert.

Jól vagyok, holnaptól nyomom tovább.

            

                                                              >> blog <<"Készen állok a holnapi versenyre"

2009.10.24.

Október 25-én Major József rajthoz áll a SOMA féltávú triatlon versenyen Arizonában. A baleset óta ez lesz az első nagyobb megmérettetés, amin indul. Nem is igazán az eredmény fog számítani, hanem egyfajta próba lesz, hogy bírja a terhelést. Mert mint tudjuk, puding próbája az evés!

 

BlogÚjra a versenypályán

2009.10.23.

"Csütörtökön este elindultam a SPLASH & DASH harmadik futamán. Mivel az 1000 méter úszás, 4 kilométer futás még csúcsformában sem az én távom, pusztán egy kis gyorsító edzésnek szántam ezt az eseményt. Összességében a negyedik helyre sikerült felfutnom, de a tényt, hogy „versenyen” vagyok, nagyon élveztem."

 

Blog
Hawaii világbajnokság, a pálya széléről

2009.10.12.

Eredmények:

1. Craig Alexander (AUS)

2. Chris Lieto (USA)

3. Andreas Realert (GER)

 

1. Chrissie Wellington (GBR)

2. Mirinda Carfrae (AUS)

3. Virginia Berasategui (ESP)

...

26. Csomor Erika (HUN)

 

Age-group-ban:

11. Lenti Anita (HUN)

 

67. Szunyog Zsolt (HUN)

 

Beszámoló a versenyről ide kattintva olvasható.

Galéria a verseny napjáról ide kattintva megtekinthető.Ez tiszta HAWAII

2009.10.07.

Októberben egy hétre megint Hawaii-ra figyel a világ. A legjobb ironman-ek teszik magukat próbára a Nagy Szigeten, hogy megküzdjenek az elemekkel, önmagukkal és az ellenfelekkel. Magyarországról négy indulónak szurkolhatunk, Csomor Erikának, aki a profik közt versenyez, Lenti Anitának és Szunyog Zsoltnak, akik a korosztályuk legjobbjaival szállnak harcba, valamint Major Józsefnek, akinek részvétele – a közelmúltban elszenvedett biciklis balesete miatt – bizonytalan.

 

 

Tovább a cikkre >>>

 

Tovább a képekhez (nemzetek felvonulása) >>>
Végre itt vagyok Hawaii szigetén

2009.10.05.

Harmadik alkalommal mondhatom el, hogy itt vagyok a triatlon Mekkájában. Nagyon vegyes érzéseim vannak, de mindig jó ide visszajönni. A megszokott kis csapatunk is szuper, Erika, Ádám, Luca, én és egy régi nagyon kedves volt csapattársam István, aki nagyon megérdemelten nyerte ezt az utazást.

 

Blog                                                    KépekHarmadik nap

2009.10.03.
Harmadik nap

Egyelőre a blogírással le vagyok maradva. Az idő szépen telik, közben mindenki megérkezett. Holnaptól teljes létszámmal kezdjük a napot. Természetesen mindenki edzéssel. Azt nem mondanám, hogy kirobbanó formában érzem magam, de mindenféle nagyobb gond nélkül futottam ma 7 kilométert, úsztam is az óceánban, tegnap pedig tekertem bő egy órát. Menni fog ez, csak türelem!

Csináltunk néhány képet, amik megtekinthetőek a galériában, bővebb info a mai napról István blogjában, az ironman.hu oldalon található.Megérkeztünk

2009.10.02.
Megérkeztünk

Két nappal ezelőtt megérkeztünk Konára. Mostantól minden nap teszünk fel képeket és írok pár sort... a gyógyulásomról."Szomorú vagyok, hogy ki kell hagynom Hawaii-t"

2009.09.24.

 

Szeptember 4-én délután a győri Széchenyi ESE versenyzője kerékpáros balesetet szenvedett, közel 40 km/h-ás sebeséggel haladt, amikor elsodorta egy terepjáró. Baloldalával ütődött neki a járműnek, melynek következtében a vállában a csontok elváltak, a kézfejében eltörött egy csont, hátsó bordája és a tüdeje is megsérült. Több, mint két héttel a baleset után kicsit szomorkodva, ugyanakkor bizakodva nyilatkozik a lehetőségeiről a többszörös ironman bajnok.

 

InterjúÚjra nyeregben

2009.09.19.

 

"Délután úgy döntöttem - orvosom jóváhagyásával - megpróbálok újra nyeregbeszállni. A laza 45 perces átmozgatás olyan jól esett, még magam is meglepődtem. Holnap lehet, hogy tovább merészkedem és egy kis bringázás után a vízben is megpróbálkozom a mozgással, persze csak óvatosan."Major József nem indulhat Hawaii-on?

2009.09.06.

Tegnap délután Major Joe kerékpáros edzés közben balesetet szenvedett. A bal válla súlyosan megsérült, de nem tört el. A magyar bajnok sportolót egyelőre még kórházban ápolják, hogy a lehető leggyorsabban felépüljön a traumából, amit a testére mért ütés okozott. Az elkövetkező időszakban minden támogatásra és segítségre szüksége lesz, hogy mind fizikailag, mind szellemileg rendbe jöjjön, és ugyanúgy  tudja tovább folytatni a munkát, mint eddig.

 

BLOG« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 »

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ