Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Aktualitások

« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 »

Macca volt a nyerő, Kuttor magát is meglepte

2009.05.24.
A verseny vége papírforma szerint alakult, már ami a férfiak futamát illeti. Chris McCormack és Marino Vanhoenacker fej-fej mellett haladtak végig a futópályán, az utolsó 50 méteren dőlt el a bajnoki cím sorsa. A harmadik-negyedik helyen is szoros csata folyt, a sokáig élen haladó Albert Marko-ra a tavalyi győztes, Massimo Cigana futott fel, majd el is hagyta. Előbbi páros között 3 másodperc, míg utóbbi között 4 másodperc volt a különbség. A magyarok közül, Kuttor Csabának sikerült legjobban a mai nap, magabiztos futásával a nyolcadik helyen végzett. Alun Woodward a 18., Kis Gyula 27., Molnár Ádám a 38. lett.
A nőknél a hawaii harmadik helyezett Sandra Wallenhorst győzött, míg a hawaii negyedik helyezett Csomor Erika térdproblémák miatt a hatodik helyen végzett.

>>> GALÉRIA


"Fortuna ismét nem volt kegyes hozzám"

2009.05.24.
A st. pölteni versenyzők már valahol a hegyek közt tekernek. A vízből Molnár Ádám jött ki másodikként az észt Albert Marko után, Kuttor Csaba harmadikként, mögötte közvetlenül Macca és Andreas Borch. A magyarok közül, sorban Alun Woodward, Kis Gyula és Benőcs Zoltán hagyta el a depót. Major József zárta a sort, de még mielőtt lehetősége lett volna felkúszni a mezőny elejére, 5 kilométernél defektet kapott.
-  Pont megelőztem egy vetélytársamat, amikor éreztem, hogy ereszt a hátsó kerekem. Ki kellett állnom a pálya szélére, belefújtam a defekthabot, de akkora volt a lyuk, hogy hiába fújtam, még mindig eresztett. Annyira tudtam felfújni a gumit, hogy visszaguruljak vele a központba, de a meredek lejtőket nem mertem megkockáztatni. Hiába, Fortuna ismét nem volt kegyes hozzám - mondta a vasember.


Teljes a magyar csapat a helyszínen

2009.05.23.

A mai napon St. Pöltenben a depózásé, a készülődésé és a találkozásoké (versenyzőtársakkal) volt a főszerep. Major József szinte elsőként depózott a profik között, majd szépen lassan mindenki betolta csodaparipáját a helyére. A magyar versenyzők is lassan megérkeztek a központba a szállásukról, ki közelebbről, ki távolabbról. A délutáni tészta partira néhány percre össze is gyűlt a csapat nagyja, hogy gyorsan átbeszélhessék legutóbbi élményeiket. Képek a blogban.

 

 Ironman 70.3 Austria - St Pölten

2009.05.23.
Vasárnap Major József újabb verseny elé néz, még mindig nem a saját távján mérkőzik meg riválisaival, hanem az ironman felét - 1900 méter úszás, 90 kilométer kerékpározás, 21 kilométer futás - teljesíti. Ellenfelek itt is akadnak bőven, méghozzá nem is akárkik, rajthoz áll a 2007-es ironman világbajnok Chris McCormack, a belga kiválóság Marino Vanhoenacker, a címvédő Massimo Cigana és egy pár német klasszis: köztük Markus Fachbach, Frank Vytrisal. De ne feledkezzünk meg az osztrákok legjobbjairól sem, akik bátran használhatják ki a hazai pálya előnyeit. Közülük a legveszélyesebb Michi Weiss.
A vasárnapi viadal különlegességét az adja, hogy egy tucat magyar indulónak szurkolhatunk.Megérkeztünk... (blog)


Fétis Crossfutás

2009.05.21.
  


A vasember ritkán jön haza, de akkor nyer

2009.05.15.

Megjelent: Nemzeti Sport (2009. május 12.)


VIDEÓ - Ironman Kína

2009.05.13.

Kis videók a kínai ironman-ről ITT letölthetők. Swim finish, Bike finish, After finish line, Before finish line. Vigyázz, az elején nagyon gyorsan kiszalad a képből!
(forrás: Marathon-Photos.com)


kisalfold.hu

2009.05.12.
Duatlon: győri sikerek, három bajnoki arany

Hétvégén rendezték meg az idei felnőtt rövidtávú duatlon országos bajnokságot Orfűn. Mintegy 250 versenyző állt rajthoz, hogy teljesítse a 10 kilométer futásból, 40 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló távot. A győriek szépen teljesítettek, három bajnoki aranyat szereztek.
Kővári Luca


Major József duatlon magyar bajnok

2009.05.09.

Major József 2006 után ismét megnyerte a duatlon rövidtávú magyar bajnokságot Orfűn. Beszámoló ITT olvasható a versenyről.


 
A győri SZESE szenior csapata szintén magyar bajnok lett. (jobbról Kiss Attila, Koller Zoltán, Zakariás Géza)
Játék, Játék, Játék

2009.04.22.

Melyik két hawaii top 10-es klasszis ironman látható a képgalériában?

A megfejtéseket ide várjuk. A helyesen tippelők elismerésben részesülnek :-)
Major József harmadik Kínában

2009.04.20.
Major József harmadik Kínában
Major József négyszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman győztese bronzérmes lett a Kína Ironman-en. A verseny előtti időszakban Fortuna nem volt kegyes a győri versenyzőhöz, ugyanis a versenycucca nem érkezett meg a helyszínre. A triatlon sportág legfőbb kelléke pedig a kerékpár. Szponzora segítségével mégis rajthoz tudott állni és hosszas küzdelem után, a profik között a harmadik helyen végzett.

Nyerni jöttem Kínába, de a körülmények közbeszóltak, így nagyon boldog vagyok, hogy sikerült felállnom a dobogóra. Köszönöm a szponzoraimnak, hogy mindig mellettem állnak és segítenek a sikereim elérésében - nyilatkozta Major a verseny után.

A győzelmet Rasmus Henning, kétszeres olimpikon szerezte meg, a második helyre Patrick Wallimann futott fel. A nőknél Paul Charlotte diadalmaskodott - az abszolút legjobb időt futotta -, második Niederfriniger Edith, harmadik Tereza Macel lett.

Ahogy azt az előrejelzésekben megjósolták, a nap folyamán a hőség és a magas páratartalom volt a résztvevők legnagyobb ellenfele. Volt, hogy a hőmérő higanyszála 45 C fokig kúszott, de azért csak addig, mert az volt a kimutatható maximum. A profi indulók egyharmada feladni kényszerült a versenyt.

Részletesebb beszámoló a blogban.


A verseny napja

2009.04.18.
Rajtidő: magyar idő szerint 2009. április 19. 01:00

A verseny követhető az ironman.com-on, és itt a blogon Luca sms-ei alapján.


Vasemberünk a kínai trópusokon

2009.04.16.
Major József négyszeres ironman magyar bajnok nem csak az embert próbáló távokkal küzd a hétvégén, a meleg és a pára egyaránt megnehezíti majd a dolgát. Ezúttal Hainan szigetén áll rajthoz a győri sportoló, hogy teljesítse a triatlon klasszikus távját, a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42,2 km futásból álló ironman-t.

Hainan szigetét sokan csak a kínai Hawaii-ként emlegetik, annyira elragadó a táj szépsége, homokos óceánpartja és a klíma is nagyon hasonló. A versenyzők közül többen azért választják fő versenyüknek a kínai ironman-t, hogy kipróbálják a szervezetüket a meleg, párás időben, mielőtt Hawaii-on indulnának. (Minden évben Hawaii-on rendezik az ironman világbajnokságot – a szerk.)
Ezzel kell szembenéznie Major Józsefnek is vasárnap, plusz még az ellenfelekkel, akik biztosra vehetik, hogy nem lesz könnyű dolguk az Ironman Arizona győztesével.
- A tavalyi évet győzelemmel kezdtem az Egyesült Államokban, szeretném, ha az idénykezdés hasonlóan jól sikerülne – nyilatkozta a győri SZESE triatlonistája.

Hat nappal ezelőtt érkezett a szigetre, Haikou városába, hogy megfelelően akklimatizálódjon a körülményekhez. A versenyrendezők különleges pályát jelöltek ki a vasemberek számára; az úszás a várost keresztülszelő Nandu folyóban lesz, a kerékpár útvonala két kis falun is áthalad majd, a futás részben a folyóparton, részben a városi parkban zajlik. Az indulóknak bőven lesz lehetőségük megcsodálni Kína kevésbé civilizált, hagyományos vidéki tájait és a rohamosan fejlődő városi részeket.

A több száz résztvevő 39 országból érkezett az öreg kontinensre, köztük Major József, aki Magyarországot képviseli. A rajtot helyi idő szerint vasárnap reggel hétkor lövik el.
Kővári Luca


Üdvözlet Haikou városából

2009.04.12.

Még hét nap van a versenyig. Major József idei első ironman viadalára készül Kínában. Rövid beszámolója az utazásról és az első benyomásokról a blogban olvasható.Major József 10. Californiában

2009.04.04.
A reggeli csípős hidegben senkinek sem eshetett túl jól becsobbanni az alig 15 Celsius fokos óceánba, így Major József is megküzdött az elemekkel. A rajtot követően a mezőny második felében haladt, elmondása szerint nem esett neki rosszul az úszás, csak sajnálta, hogy az előtte úszó miatt lemaradtak egy bolyról. Mikor a depóból kifele jövet meglátta, hogy az illető nem más, mint az osztrák szuper bringás Michael Weiss, úgy döntött mindent elkövet, hogy továbbra is tartsa vele a tempót. A taktika jónak bizonyult, ugyanis közel 20 hellyel előrébb, a 6. legjobb bringás idővel fejezte be a középső számot.
A tavalyi győztes, Andy Potts jött ki elsőnek a vízből, de a kerékpározást már nem ő, hanem Bjorn Anderson uralta. A legnagyobb meglepetést azonban a tavalyi hawaii negyedik helyezett Ronnie Schildknecht okozta, aki magabiztosan küzdötte fel magát a második pozícióba. Így érkeztek be a depóba, mögöttük jó pár erős futóval.
Míg az élen némileg átalakult a sorrend, Matt Reed vette át a vezetést, Major Józsefnek is jó esélye volt, hogy felfussa magát a top tízbe. Szépen haladt, sorban előzte meg az ellenfeleket a pályán – köztük a többszörös hawaii dobogós Beke-t -, végül 1 óra 17 perc 42 másodperces futással a 10. helyen végzett.

Beszámoló a versenyről ITT.


Szurkolni hív a majorjozsef.hu

2009.04.04.
Szombaton délután sms közvetítést nem ígérhetünk a California 70.3-as versenyről, de sűrűn reméljük, hogy az ironman.com weboldalán lesz folyamatos élő beszámoló. Akinek kedve van együtt figyelemmel kísérni az eseményt, csatlakozzon online. Ezúttal a blogon követjük nyomon az eredményeket, hogy bárki írhasson információt, véleményt, buzdítást. Az online szurkolás 15:30-tól ITT veszi kezdetét. Szurkoljunk együtt!


Szuper hétvége

2009.04.03.
Elképesztő izgalmak elé néznek a triatlon rajongók a hétvégén. A tavasz megérkeztével eljött a versenyszezon kezdete. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy négy nagy nemzetközi viadalt szurkolhatunk végig. Folytatás ITT.


« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 »

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ