Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Aktualitások

« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 »

Szerencsés 14-es

2009.03.26.
Major József az előkelő 14-es rajtszámot viseli a california-i  Ironman70.3-as versenyen...

Rajtlista:


Ironman China

2009.03.26.
Welcome to the second annual Ironman China and Ironman 70.3 China.

Joe Major will soon be part of Asia's ultimate endurance experience in Ironman China, 19 April 2009.

"This time of the year, there are several major Ironman races in the World, but after careful consideration I've decided that I will compete in China. This is the most suitable event for me. I am very excited about the race, since I have never been in China before. Simply, I can't wait to go.
I am in the fortunate position, that I had already qualified for the World Championship in Kona, Hawaii, thus I'm under no pressure. I've been training hard, and my goal is to perform at my maximum, while enjoying the race from start to finish. This should be enough to challenge all the competitors who would like to occupy any of the podium positions."
(Joe Major)

PRO FIELD

The line-up of pros continues to expand and attract a diverse and truly international field with over 30 professional athletes heading to China. Here's the current line up:


FÉTIS CROSSFUTÁS JÚNIUS 6-ÁN

2009.03.17.

Kedves Futók, Érdeklődők!


Ismét lesz Fétis Crossfutás és családi sportnap. A Fétis Kft jóvoltából kilencedik alkalommal sportolhatnak, egyben kikapcsolódhatnak kicsik és nagyok egyaránt. Major József ironman előző évben részt vett a programokon és a dobogóra is felállhatott a 14 kilométeres crossfutást követően. Ha pedig jobban kedveled a csapatsportokat, részt vehetsz  a kispályás labdarúgó kupán vagy akár családoddal kipróbálhatod magad a "Családi CSAVARgás" ügyességi versenyen. A szervezők minden kedves sportolnivágyót szeretettel várnak a gödi sportpályán. Major József négyszeres magyar bajnok elfogadta a meghívást. Te mire vársz még?

 


 

Kattints a bővebben linkre >>>Argon 18

2009.03.09.
Argon 18
"Nagyon örülök az Argon 18-al létrejött kapcsolatnak, régóta vágytam már egy ilyen kaliberű cég támogatására. A kerékpár egésze tekintélyt parancsoló.
A formai kialakítása és a színe nagyon tetszik. Mivel én gépészmérnök vagyok, sokat jelent az esztétika és a geometria. A váz nagyon merev, még nagyobb igénybevételek hatására sem hajlik, ezért a hajtókarral közölt erő csak a megfelelő helyre megy. A kormány nagyon kényelmes, méretre vágva kézre áll. Kicsit furcsa a stucni rész és hogy csak bizonyos szögben fordítható el a kormány, de nem volt vele rossz tapasztalatom. Örülök, hogy minden bowden a vázban van elvezetve, ezt a megoldást szeretem a legjobban. Nagyon jó érzés a kerékpárra ülni és már 2-3 hét után is kényelmes, ami idővel csak jobb lesz.
Csak pozitív tapasztalatom volt eddig, ha ráül az ember úgy érzi, hogy csak gyorsan lehet vele menni (persze ehhez azért erő is kell)." (Joe Major)


Newton Running

2009.03.09.
Newton Running
"A Newton Running cipő nagyon sok mindenben különbözik az átlagos cipőktől. Eleinte furcsa érzés volt benne futni, de 4-5 hét használat után megszoktam. Azóta mindig jó érzés tölt el, amikor felveszem és kimegyek edzeni. Annyira megkedveltem, hogy már a sima hétköznapokon is csak Newton Running cipőben járok. Kényelmes, ruganyos, olyan, mintha a lábamra öntötték volna.
Nagyon örülök, hogy egymásra találtunk. Úgy gondolom, hogy a Newton Runningra volt szükségem, hogy még gyorsabb lehessek." (Joe Major)TRIFEST '09

2009.03.05.

 

Major József a hétvégét Tuscon-ban tölti, hogy számos sportember társaságában részt vegyen a TRIFEST elnevezésű konferenciával egybekötött triatlonos ünnepen. A profik közül Joe, scottsdale-i csapatát, a TRIBE Multisportot fogja képviselni és népszerűsíteni a három nap folyamán. Így az expó területén leginkább a TRIBE-os sátornál várja az érdeklődőket, hacsak éppen nem a környéken folytatja a felkészülést a következő viadalra.Major József jó társaságba keveredett

2009.02.28.
Meggyőző eredményeinek köszönhetően 2009-ben az Argon 18 és a Newton Running a magyar sportoló mellett tették le voksukat. Így többek között olyan ironman bajnokok társaságában olvashatjuk Jozsef Major nevét, mint Torbjorn Sindballe, Samantha McGlone, Chris Legh és a tavalyi világbajnok Craig Alexander. Csak így tovább Joe!

                             
        Ide kattintva megtekinthető.                                   Ide kattintva megtekinthető.
                                                                         Legfrissebb hírek itt.


A második leggyorsabb...

2009.02.22.
Major József második helyezést ért el az elit férfiak között a Desert Classic Duathlon-on vasárnap. A kemény mezőnyben leginkább a táv rövidsége okozta a legnagyobb gondot az ironman-nek. Gratulálunk!Eredménylista itt.                                Beszámoló itt.


Az Argon 18 készen áll a versenyre

2009.02.20.


Közeleg az első felmérő verseny. Február 22-én, vasárnap Major József a Desert Classic Duathlon-on áll rajthoz Phoenix-ben. A 5,6 kilométer futásból, 33,4 kilométer kerékpározásból és 4,3 kilométer futásból álló viadalra egész Amerikából jönnek résztvevők, ugyanis age group kategóriában az első három helyezett kvalifikálja magát a duatlon rövidtávú világbajnokságra. A profik rajtja 8:15-kor (16:15) lesz. További információ a versenyről, hivatalos honlapján, a www.desertclassicduathlon.com címen érhető el.


Három magyarnak is drukkolhatunk

2009.02.17.
Hosszútávosok a rajtvonalnál

Malaysiában várhatóan erős mezőny jön össze az idén, adta hírül az ironman.com. Belinda Granger visszatér, hogy megvédje bajnoki címét, de nem lesz könnyű dolga, legalább is Nicole Leder, Csomor Erika és a novemberi arizonai győztes Heleen Bij de Vaat biztosan azon lesznek. Az indulók között feltűnik még egy ismerős, Dr. Harsányi Zsuzsanna személyében. És amíg a hölgyek a malaysiai hőségben küzdenek a február 28-i ironman-en, Major József a Desert Classic rövidtávú duatlon versenyen veszi fel a harcot a térség legjobbjaival Phoenix-ben, vasárnap.

Cikk folytatása a bővebben linkre kattintva.


Ironman China: sztárversenyzők a porondon

2009.02.07.
Különleges versenyre számíthatunk idén a kínai ironman-en, írja az ironmanlive.com. Számos nemzetközileg elismert profi sportoló jelezte indulási szándékát  a viadalra, melyet  Hainan szigetén rendeznek április 19-én.Köztük a dán olimpikon Rasmus Henning, aki azért választotta a kínai versenyt első ironman-jének helyszínéül, mert annak körülményei nagyon hasonlóak Hawaii-éhoz. Az ironman debütáns eddigi pályája sem nevezhető sikertelennek, az athéni és pekingi olimpián elért top 10-es helyezésével, a hosszútávú világbajnokságon elért második (2001) helyezésével méltán van oka bizakodásra. Szintén neveztek a 2008-as verseny ezüst és bronz érmesei, Park Byung Hoon (KOR) és Tim Marr (USA). Ők akkor Olaf Sebatchus (GER) mögött vívtak szoros csatát a végső sorrend kialakulásáért.

Az idei év azonban még szorosabb befutót hozhat, amennyiben Major József (HUN) ugyanúgy játsza ki kártyáit, mint Arizonában. A ravasz európai (ahogy az ironmanlive.com fogalmaz) drámai küzdelemben az utolsó métereken vette át a vezetést és szerezte meg a bajnoki címet áprilisban. Számos nagy nevet lehetne még említeni, mint például Luke McKenzie (AUS) és Mat O'Halloran (CAN), akik hozzászoktak már Ázsia időjárási körülményeihez. Míg előbbi az ausztráliai hőségben edzi magát, utóbbi a "szomszédos" Fülöp-szigeteken akklimatizálódik.

A nők versenye is tartogathat izgalmakat, a címvédő Belinda Granger (AUS), a tavalyi ezüstérmes Donna Phelan (CAN),  a kétszeres ironman bajnok Mariska Kramer (NDL), a 70.3-as bajnok Kim Loeffler (USA) és pár meglepetésember közreműködésével.


A teljes cikk megtekinthető a bővebben linkre kattintva és az ironmanlive.com oldalon.


Major József az Argon 18 szponzoráltja 2009-ben

2009.02.06.


Képek és beszámoló a Blog-ban.Megérkeztem!

2009.01.17.
                  


Ahogy azt már írtam, úgy alakult, hogy a téli alapozást itt végzem el Phoenix-ben, Arizona államban. Csütörtökön este érkeztem meg a városba, azóta is hulla fáradt vagyok az előkészületektől és a kimerítő utazástól. A következő napokban igyekszem magam kipihenni, hogy minél előbb nekiláthassak a minőségi munkának itt a 23-24 C fokos "melegben." Hamarosan bővebben is beszámolok az elmúlt pár nap történéseiről. Kemény úszásokról, előszületésnapozásról és a kivételesen jó fej tisztviselőről a beléptetésnél...Új év, új tervek

2009.01.04.

Az előző évi sikeres együttműködés után, Major József ironman versenyző 2009-ben is élvezheti a Bilk Kombiterminál, a Fétis Kft, az R+R Konstrukt és az Autopolis támogatását.
A négyszeres magyar bajnok a következő szezonban szeretne még feljebb kerülni a nemzetközi ranglétrán. Ehhez elsősorban úszásban kell sokat fejlődnie, hogy a 3800 méteren legalább 4-5 percet tudjon faragni az idejéből. Ugyanilyen fontos a megfelelő kerékpáros munka elvégzése, hogy a 180 kilométer alatt se szakadjon le a legjobbaktól. A futófelkészülés sem hanyagolható el, mivel a 42 kilométer során továbbra is az élmezőny elérése a cél. Az előzetes tervek szerint a triatlonista a szezont Arizonában kezdi, ahol megfelelő körülmények között tud készülni az első nagy megmérettetésre.
      - Phoenix-ben ideális az időjárás a hosszú kerékpár és futóedzések elvégzésére, valamint ez a néhány hét arra is kiváló alkalom lesz, hogy tökéletesítsem az angoltudásomat. Idén négy ironman versenyt tervezek, Kínában, Ausztriában, Hawaii-on és Arizonában, de a hazai országos bajnokságok sem maradhatnak ki – mondta Major József.
Az év folyamán igyekszünk minden újabb sikeres szereplésről beszámolni.

 

>>> JövőÍgy edzünk mi

2009.01.04.

Az új évet természetesen nem lazsálással, hanem "kemény" edzéssel kezdtem. Edzőmmel, Gézával szombaton lépcsőztünk, ami kiváló a futóizmok dinamikájának fejlesztésére és arra is, hogy elkerüljük a későbbi esetleges sérülést. Majd rögtön utána - tekintettel a hideg időjárásra - benti edzéseket végeztünk az ergo laborban...

 


Bővebb beszámoló a BLOG bejegyzés alatt olvasható.


Blueseventy Pointzero3+ cápabőr úszómez eladó

2008.12.29.

Blueseventy Pointzero3+ (új)

 

Méret: SM (65-75 kg 160-170 cm)

Ár: 40.000 HUF

Bővebb info a ruháról: ITT

Érd.: majorka79@gmail.com
Népszerű ironmanek az évzáró ünnepségen

2008.12.18.

Az est záró eseménye volt a Triatlon Magazin közönségszavazásának díjkiosztója. A rövidfilmek után a díjazottak átvehették az oklevelet. A 18 éven aluli lányoknál Balogh Barbara a fiúknál pedig Király Kristóf lett az év sportolója. A felnőtteknél a hosszútávú versenyzők domináltak, Csomor Erika és Major József vehette át a díjat. Az év versenyének a szavazók a nagyatádi eXtremeMan versenyt választották, a díjat ifj. Dr. Herr Gyula vette át. A Triatlon Magazin egy különdíjat is átadott az év legjobb triatlonos honlapjának. Ez a www.majorjozsef.hu lett, az elismerést a honlap szerkesztője Kővári Luca vehette át. Reméljük a kezdeményezéseknek a jövőben lesz folytatása és még hangulatosabb évzárón vehetünk majd részt. Több száz ember előtt.

 

Forrás: triatlonmagazin.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

                           GalériaTÉLI VÁSÁR

2008.12.08.

Eladó kerékpárok

  • Planet X Stealth Pro Carbon (fehér) időfutam kerékpár (S-es méretben) + Xentis Aero X1 időfutam kormánnyal + ERGOMO wattmérővel + Xentis Mark1 TT kerekekkel  - 2500 EUR  ELKELT!
  • Planet X Stealth Pro Carbon (fehér) időfutam kerékpár (S-es méretben) + Oval időfutam kormánnyal - 1200 EUR ELKELT!
  • Planet X Road ultra light pro carbon (kék) országúti kerékpár (S-es méretben) - 900 EUR ELKELT!

Eladó versenykerekek:

  • Planet X Pro Carbon 50 első és hátsó (szingós) - 300 EUR ELKELT!
  • Planet X Pro Carbon 82 első (szingós) - 180 EUR ELKELT!
  • Planet X Pro Carbon 101 hátsó (szingós) - 220 EUR ELKELT!

Eladó kiegészítők:

  • Blueseventy helix neoprén (2007-es modell) SM - 60.000 HUF ELKELT!
  • Blueseventy Pointzero3+ úszóruha (2008-as modell) SM (új)
  • Shimano SH-TR50 Triatlon bringás cipő 44-es - 25.000 HUF ELKELT!

Érdeklődni a majorka79@gmail.com címen lehet.« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 »

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ