Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Blogrss

Ironman 70.3 Kansas - Beszámoló

2013.06.13.

Tavaly indultam itt először és annak ellenére, hogy a futás második felére elfáradtam, jó emlékként maradt meg bennem a kansas-i pálya.

Akkor a fáradtságot a kevés regenerálódási időnek tudtam be, mivel a texas-i negyedik helyem után három héttel indultam a versenyen. Idén ugyanúgy három hét volt a regenerációra, de egyrészt tudtam, hogy többet kell pihenni, másrészt, mivel idén úgy alakult, hogy a futást nem fejeztem be, így gyorsabban sikerült felépülni. És íme az eredmény, egy negyedik hely!

 

Mondhatnám, hogy felhőtlenül örülök ennek az eredménynek, de az az igazság, hogy maximalista vagyok és tudom, hogy reális esélyem volt megszerezni a harmadik helyet. De nem csak a maximalizmus szól belőlem, hanem a keserű tény, miszerint minden egyes helyezés között lényeges anyagi különbség van, mind pénzdíjban, mind jutalomban. Itt például most 1,750 dollár múlott azon a 34 másodpercen, ami nekem bő egy hónapnyi megélhetést biztosít és amire nagy szükség van ebben a nehéz időszakban. De nézzük, hogy alakult a verseny elejétől a végéig.

 

Az úszás jól sikerült, pedig egy kicsit tartottam attól, hogy kevesen leszünk és nem lesz kivel elúsznom. De nem így történt, rögtön az elején ráálltam egy lábvízre, amiről csak az utolsó pár száz méteren akadtam le valami miatt. Ettől függetlenül, 3 percre jöttem ki a vízből egy nagyobb bolytól - amiben két nagy ellenfél, Craig Alexander és Paul Ambrose is benne voltak - a nyolcadik helyen.

 

A kerékpározás is jól alakult, az első tíz percben sikerült összeszednem magam, amit részben az új frissítőmnek is köszönhetek. Pár hete kezdtem kísérletezni az ún. Ignite Naturals termékeivel, akik főként energiaitalt és regeneráló termékeket gyártanak. De erről majd később. A lényeg, hogy egy-két korty után ismét nyeregben éreztem magam és magabiztosan haladtam előre. Kilencven kilométer rollingos és szeles bringa után negyedik helyen érkeztem a depóba, öt és fél percre az elejétől.

 

A futás eleje megint jólesett, próbáltam nem túlnyomni, de azért jól haladtam és még féltáv előtt bedaráltam a harmadik helyen futó James Hadley-t. Elfutottam mellette, kicsit távolodtam, de 5-10 másodpercnél jobban nem maradt le tőlem, végig ott loholt a nyomomban. Közben azt is figyelembe kellett vennem, hogy mögötte is szorosan jöttek az ellenfelek, nem lehetett hibázni. Egyenletes tempóban futottam, már a második körben jártunk, amikor 15 kilométernél felfutott rám és kezdett távolodni. Hiába akartam vele menni, a lábaim nem engedelmeskedtek és négy kilométer alatt bő egyperces előnyre tett szert. A végére kicsit belassult, én meg feléledtem, de már késő volt, mindössze 34 másodperc döntött a dobogó harmadik fokáról.

 

Nagy elkeseredésre azért nincs ok, sem idő, mert két héten belül itt a következő verseny. Méghozzá az előzetes tervekkel ellentétben, nem a kanadai féltávon, hanem az idaho-i Coeur D'Alene Ironman-en veszek részt. Texas után rádöbbentem, hogy augusztus közepéig csak féltávokat terveztem be, ami számomra nem elég motiváló. Nem tudom megmagyarázni, de ahhoz, hogy minden nap 3 körül keljek és akkor is nyomjam az edzéseket, amikor 40 fok van és a hátam közepére sem kívánom az aznapi penzumot, nekem is szükségem van motivációra. És úgy tűnik, hogy ez az ironman távú versenyekben testesül meg leginkább.

 

Utólag is szeretném megköszönni, mindenkinek, aki követte a versenyt és drukkolt nekem! Mindig jól esik olvasni a kommenteket a bejegyzések alján!

 

Végezetül íme egy összefoglaló kisvideó a versenyről (amiben én is szerepelek, többször is):

 


Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:


Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:


Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ