Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Blogrss

Keszthely Triathlon beszámoló

2014.06.03.

Köszönöm szépen mindenkinek a drukkolást, nagyon jó volt újra itthon versenyezni!

Keszthely Triathlon beszámoló

A rajtnál kicsit beragadtam, de utána egy jó iramban kezdtem meg az úszást, és a későbbi női győztes, Zelinka Gabi lábvizén úsztam. Egészen addig, amíg egy, a bójákat kifeszítő kötélbe bele nem akadt a chip-em. Meg kellett állnom, hogy kiakasszam, így a végén egy fél perccel leszakadtam a Gabi vezette bolytól. Ezután egy nagyon gyors depózás következett, ami annak is volt köszönhető, hogy a Herr család végig ott állt és bíztatott a bringám mellett. Éreztem, hogy nincs mese, meg kell mutatnom, hogyan kell egy igazán jót depózni.


Nagy lendülettel ugrottam fel a kerékpárra. A múlt héten volt alkalmam megismerni egy kicsit a kerékpáros pályát, és a versenyen sem okozott csalódást. A teljes útlezárás mellett, nagyon jó tempóban lehetett haladni, sorra értem utol az előttem haladókat. Mivel egy körös volt a pálya, így fogalmam sem volt, hogy kik lehettek még elől. Hetvenöt kilométer környékén utolértem egy kisebb bolyt, amelyből Nagy Gergő és Dejan Patrcevic kaptak az alkalmon és jöttek velem. Végig elől haladtam, amíg egy éles kanyarban óvatosságból lelassítottam, és mögéjük kerültem. De itt annyira visszaesett a tempó, hogy ismét az élre álltam, és így érkeztünk be a depóba.


A futás elején próbáltam nyomni, amennyire tudtam és Dejan előtt, a negyedik helyen futottam. Annyit már láttam, hogy elől valaki nagyon elszökött, és ketten üldözik tisztes távolságból. Egy-másfél kilométer után éreztem, hogy hiába nyomom, a lábaim nem akarnak engedelmeskedni. Ekkor Dejan meg is előzött, próbáltam tapadni ameddig csak tudtam, de addigra elszállt a pulzusom is, és már csak arra maradt erőm, hogy egy egyenletes ironman-es tempóban végigérjek.


Összességében nem voltam annyira csalódott, örültem, hogy két héttel a texasi Ironman után megcsíptem az ötödik helyet egy igazi erős, elit magyar (és a horváth nemzetiségű Dejan-nak köszönhetően nemzetközi) mezőnyben. Nagyon sokat segített, hogy végig a pályán annyian szurkoltatok nekem, nézők és versenyzők egyaránt, mintha legalább egy utca hosszal vezettem volna a versenyben. Ez nagyon jól esett és köszönöm szépen! Öröm volt ilyen szép környezetben, egy nagyon jó rendezésű és nagyon színvonalas versenyen résztvenni!


Külön szeretném megköszönni az I love Balaton rendezőcsapatának, hogy meghívtak, és az első alkalommal megrendezésre került Keszthely Triathlon arca lehettem. Nagyon örültem, hogy támogatásuknak köszönhetően két és fél év után először haza tudtam utazni, és nem csak versenyezhettem egy jót, hanem újra láthattam itthon a barátokat.


Gratulálok minden résztvevőnek, aki teljesítette a Keszthely Triathlon-t! Gratulálok minden helyezettnek is, különösképpen az abszolút első három fiatal versenyzőnek (Hankó Dávid, Ruzsás Dávid, Molnár Gergő), akik nagyon szépen mentek! Jó látni, hogy van utánpótlás ezeken a hosszabb távokon is! De azért még ne dőljön hátra senki, nem akasztom még szögre a futócipőt, van még egy és más a tarsolyomban! Így most feltöltődve a sok pozitív energiától, amit kaptam tőletek, ismerősöktől, ismeretlenektől, volt edzőmtől, csontkovácsomtól stb. újult erővel folytatom a felkészülést a következő versenyeimre.


Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:


Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:


Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ