Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Blogrss

Folytatás

2014.07.06.

Keszthely Triathlon

 

A Houston - London - Budapest út a vártnál is gyorsabban eltelt, pedig az ironman versenyek utáni hosszú repülőút soha nem volt a kedvencem. Hétfőn érkeztünk haza, az első pár napot Csepelen töltöttük, főleg pihenéssel és a magyar légkörbe való visszarázódással. Az utazás előtt izgatott voltam, hogy vajon milyen lesz a megszokottól eltérő közegben úszni, bringázni, futni, (szerencsére még a kerékpározásaim alatt sem volt negatív élményem) vagy csak a mindennapokat megélni.

 

 

Folytatás

 Azt kell mondanom, olyan volt, mintha el sem mentem volna. A szűk két és fél év alatt számomra nem változott semmi, csak az emberek. Az emberek még közömbösebbek és flegmábbak lettek.
Csütörtökön leutaztunk Keszthelyre, mivel ideje volt elkezdeni egy kicsit mozogni, így "nyaraltunk" egy kicsit a Balatonnál. Rátaláltunk a Toldi68 Apartmanházra, ami szuper választás volt minden szempontból. Minden tökéletes volt, csak az edzéseken nem éreztem magam igazán jól, pedig minden adott volt. Időnként úsztam a városi tanuszodában, gyakoroltam a neoprénes úszást a Balatonban, csodálatos kerékpáros utakon futhattam, és megismerhettem minden pontját a Keszthely Triathlon bringás pályájának. Ráadásul ehhez akadtak edzőpartnerek is Arany Máté és csapattársai személyében, akik lelkesedésükkel és barátságukkal még emlékezetesebbé tették ezeket a napokat. Több jóbarát is meglátogatott ottlétünk alatt, ami nagyon jól esett, hiányoznak ezek az emberek, amikor távol vagyunk.

 

Az idő gyorsan telt, és már készülődhettem is a versenyre. Hosszú idő után ez volt az első versenyem Magyarországon, és az I love Balaton szervezői gárdájának köszönhetően igazi megbecsülésben volt részem. A verseny rajtjának időpontja kicsit furcsa volt számomra, de a délben megrendezett eseménynek is vannak előnyei.
Így a délelőtti órákban nyugodtan lehetett készülődni, habár egy kis kommunikációs malőr miatt az időm nagy része azzal telt, hogy az utolsó napokban beállított versenykerekeket visszacseréljem az edzőkerekekre, mivel viharos szelet jósoltak. Amikor beértem a versenyközpontba, megdöbbenve láttam, hogy a "telikerék használata nem engedélyezett" versenybírói kijelentést csak én vettem komolyan, mert én ezt a külföldi versenyeken így szoktam meg. Ott ha a fő versenybíró valamit hivatalosan bejelent, azt nem változtatja meg a versenyzők kérésére, szava szent és sérthetetlen. Mivel profi versenyző vagyok, csak azzal foglalkoztam, hogy minden készen álljon a versenyre, nem foglalkoztam a hátráltató tényezőkkel.

 

Elérkezett az első Keszthely Triathlon rajtja. Számomra a kezdés nem sikerült jól, mivel a figyelmetlenségemnek, és a vízbefutós indulásnak köszönhetően bekeveredtem a mezőny közepébe. Az első 200m után szerencsére sikerült onnan kikeverednem, de ekkor már esélytelen volt, hogy elcsípjek egy gyorsabb bolyt. Ettől függetlenül a kétkörös úszás során mindig volt kivel úsznom, még úgy is, hogy a második körben rabul ejtett az egyik bólyát biztosító kötél, de szerencsésen kiszabadultam, és négy perces hátránnyal kezdtem meg a második számot. A kerékpáros pálya pont nekem fekszik, szeles és dombos, de sajnos ez most nem vált az előnyömre. Az éllovas Hankó Dávid folyamatosan távolodott, a többiekkel hiába tartottam a lépést, a felzárkózáshoz gyenge voltam. A kilencven kilométer alatt végig erőtlennek éreztem magam, nem találtam a helyem a bringám nyergében. Pedig viszonylag jó pulzust tudtam tartani az utolsó 15 kilométer kivételével, ahol már csak lézengtünk, két versenytársammal együtt.
A futásnak elszántan vágtam neki, az első 2 kilométeren jól is haladtam, a továbbiakban a mozgásom formailag rendben volt, de erőtlen voltam. A teljesítményemen az sem segített, hogy Keszthely legszebb, turistákkal teli helyein futhattunk keresztül. Végül a hatodik legjobb futóidőt teljesítve, az ötödik helyen értem célba. Mindezek ellenére nagyon jó érzés volt megint ebben a közegben versenyezni, ahol versenyzők és szurkolók egyaránt bíztattak.
A verseny után már nagyon gyorsan telt az idő, mivel két napom volt összepakolni, elbúcsúzni a családomtól, rokonaimtól. Kedden reggel ismét repülőre ültem, hogy visszatérjek Phoenixbe.

Folytatása következik.


Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:


Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:


Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ