Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Blogrss

Rocky Point triatlon

2015.04.27.

 One multisportos atlétáim és csapattársaim invitálására, és unszolásának engedve úgy döntöttem, hogy 11 hónappal az utolsó versenyem után ismét rajthoz állok. Még nem álltam készen sem fizikailag sem egészségileg, de már nagyon hiányzott, és valahol el kell kezdeni.

Rocky Point triatlon

 Első alkalommal jártam Puerto Penasco-ban a Mexikói öböl partján. Tipikus üdülőterület, az amerikaiak egyik kedvence, mert Kaliforniából és Arizonából is pár óra alatt megközelíthető autóval.

 

Sprint és olimpiai távú futamok közül lehetett választani, így nem volt kérdés, hogy én a hosszabb távon indulok. Az óceán a szeles idő miatt elég hullámos volt, ezért két 500 m-es kört kellett teljesíteni, amit én elég könnyűre vettem, ennek ellenére nem sikerült rosszul, így 15:34-es idővel nyitottam a napot.
A kerékpáros pálya 3 kör, kanyargós és gyenge minőségű úton volt. Ezt még tetőzte az is, hogy az első körben 300 sprint távos, majd még 200 olimpiai távos versenyzőt kellett kerülgetni, de szerencsére nem volt semmi probléma. Igazából csak magamra figyeltem, mivel a gyorsító edzésmunkák hiánya miatt tartottam a táv második felétől, és az új TREK kerékpárommal - amit ezúton is szeretnék megköszönni a Bicycle Ranch kerékpáros üzletnek -, sem volt 3 napnál több időnk összecsiszolódni, de jól muzsikáltunk együtt. A körülményeket figyelembe véve a 01:02:43 idő 41,2 km-en nem volt olyan rossz, és ezzel közel 4 perces előnyre tettem szert. A futást, ami kicsit kevesebb volt 10km-nél, egy golfpályán kellett teljesíteni. Egyenletes pulzussal, különösebb probléma nélkül 35:47 elteltével elsőként szakítottam át a homokos parton felállított célkapu szalagját.

 

Örülök, hogy részt vettem ezen a versenyen, és egy kellemes hétvégét tölthettem el a barátaimmal, akik nagyon sokat segítettek abban, hogy ismételten átélhettem ezt a csodálatos érzést, amikor elsőként érek célba, még akkor is, ha ez csak egy kis verseny volt.

 

Azt még nem tudom, hogy mi lesz a következő, mivel egy több hónapos antibiotikum kúra kellős közepén vagyok, de ha minden jól megy, pár hét múlva talán megint versenyezni fogok egy helyi versenyen.

 

Képek a galériábanfoto: Valerie Grosso


Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:


Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:


Eddig hozzáfűzött kommentek:


2015.04.27. 15:20
Szorítok neked Joe, hogy újra ott versengjél a top versenyzőkkel. Mielőbbi győgyulást!


Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ