Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN BOULDER Boulder, Colorado
11
2017.06


Aktualitások

2016.11.13.

 IRONMAN Cozumel, Mexico, Cozumel

Major József 7. helyen ért célba 08:21:33-as idővel.

futóideje: 02:46:50, ami a verseny legjobb futóideje volt!

 

Major, Jozsef HUN 7 7 00:57:13 04:32:31 02:46:50 08:21:33
 

 2016 november 27. vasárnap

magyar idő szerint vasárnap, 13:15-kor

6-os rajtszám Major József

 

rajtlista

2016.09.22.

2016.08.03.

 A Kisalföld újságírója Szeghalmi Balázs interjút készített Major Józseffel.

Major József újra megcélozza Hawaii-t

2016.08.03.

 Az M4-en a nagyatádi verseny összefoglalója

 

M4 Sport

 

 

2016.07.08.

 Nagyon büszkék vagyunk, hogy a csúcstartót ismét köreinkben köszönthetjük. Mi vett rá, hogy ismét Nagyatádon állj a rajtvonalhoz?

Az elmúlt négy évben nem indultam Nagyatádon, amivel egy 10 éves sorozatot szakítottam meg. Mivel Phoenixbe költöztem, így főleg az amerikai versenyekre fókuszáltam, és a nemzetközi megmérettetések mellett nem tudtam beilleszteni a programomba ezt a versenyt. Be kell vallanom, hogy mindig fájó szívvel néztem az online közvetítést. Idén, bő két év után utazok haza, hogy meglátogassam a családomat, barátaimat, és úgy gondoltam, hogy egyúttal ismét elindulok a nagyatádi viadalon is.

Blog

2016.11.02.

    Amint a blogom elején írtam, 2015-ben már indultam itt. Akkor esős, de a verseny napján kellemes idő volt, ezzel ellentétben idén szenzációs idő volt, legalábbis nekem (35-38 fok). Mivel ezen a napon végig csak a kitűzött tervet követve a saját versenyemre figyeltem, így nem volt esélyem a dobogóra, de nagyon könnyedén ment, és jól éreztem magam. Végül úgy végeztem a hetedik helyen, hogy információ hiánya miatt fogalmam sem volt hogy állok, az utolsó 8-10 km-t elkezdtem nyomni ahogy ment, mert pompásan éreztem magam. Örülök, hogy simán megküzdöttem az időjárással, és nem mellékesen sikerült a top10-ben végeztem, hosszú idő után megint fent állhattam a pódiumon, az eredményhirdetésen.

2016.05.18.

 Ezúton is köszönöm a támogatást Pei Wei, Bicycle Ranch, Endurance Rehab - Physical Therapy, Maxim Sports Nutrition USA, One Multisport, Tri Shimano, XeNTiS - next generation wheels, Continental Bicycle Tires, ROTOR Bike Components, SPIUK, ISM SEAT, XTERRA WETSUITS és a VR7-nek, aki nagyon kényelmes mezt készített számomra.

 

Az elmúlt hónapokban az egészségügyi problémák ellenére is nagyon kemény, és jó edzéseket csináltam, persze ez még nem elég a jó eredményhez. Izgatottan vártam, hogy egy év kihagyás után részt vegyek egy ironman versenyen.
Azért a 6. Texas Ironman versenyre esett a választásom, mert viszonylag közel van, már négy alkalommal indultam itt, szeretem a pályát, és a klíma is kedvez nekem. Sajnos ezek közül az egyik legfontosabb, - a pálya - az időjárási körülmények miatt megváltozott. Módosított úszópálya, egy helyett két depó, 30km-rel (18mérfölddel) rövidebb, és iszonyatosan sok kanyarral tördelt kerékpáros útvonal. Mivel a pálya mindenkinek ugyanaz, és több, mint 50 teljesített ironman után, már nem a táv leküzdése a cél, így nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a változtatásoknak.
Az előző évekkel ellentétben, - amikor egy nagyon kedves helyi család látott vendégül - most egy győri egyetemi triatlonos csapattársam, Tamás és felesége, Trixi vendégszeretetét élvezhettem.
Meglepő volt számomra, de minden viszonylag zökkenőmentesen, jól alakult a verseny előtti napokban, a frissességem is kezdett visszatérni, ami jó érzéssel töltött el.

2015.04.27.

 One multisportos atlétáim és csapattársaim invitálására, és unszolásának engedve úgy döntöttem, hogy 11 hónappal az utolsó versenyem után ismét rajthoz állok. Még nem álltam készen sem fizikailag sem egészségileg, de már nagyon hiányzott, és valahol el kell kezdeni.

2014.08.30.

 Szépen lassan el is kezdtem a felkészülést a Lake Placid Ironman versenyre, de nagyon nem ment. Az edzéseken erőtlen voltam, a lábaim nehezek voltak (gyors futás esélytelen volt), a járásom instabil és botladozó volt. Ráadásul, valószínű, hogy részben a magaslat miatt, nem tudtam aludni és nagyon izzadtam, időnként még az orrom is vérzett. Mindezek ellenére nem adtam fel, mígnem 12 nap után be kellett látnom, hogy ez most nem megy.

2014.08.21.

Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ